Waarom Steven Berghuis juist voor rugnummer 23 koos

Steven Berghuis vertelt over zijn keuze voor rugnummer 23. Aan de hand van een quiz over zijn voorgangers met dat nummer, gingen we er met de buitenspeler over in gesprek.

Tags

  • #Berghuis

Socials

Tussen de quizvragen door motiveert Berghuis zijn keuze voor rugnummer 23. "Ik kreeg van Marc Overmars bericht dat 9, 11, 16 en 23 de beschikbare opties waren. Ik twijfelde tussen 11 en 23. Nummer 9 vond ik meer iets voor een spits en bij 16 had ik geen speciaal gevoel. Nummer 11 vind ik echt voor een linksbuiten."

"Sporters als Michael Jordan en LeBron James hadden ook nummer 23. Zij zijn mensen die je inspireren om te gaan voor je doelen. Dat past bij deze challenge om naar Ajax te gaan. Om een bepaalde mindset te hebben en er vol voor te gaan." 

Berghuis kreeg op het EK de nodige vragen van nieuwsgierige Ajacieden. De vijf Amsterdamse Oranje-spelers waren enthousiast over zijn eventuele overgang. "Van Maarten Stekelenburg tot Jurriën Timber: eigenlijk al die boys vroegen elke dag hoe het ervoor stond. Dat gaf ook wel een goed gevoel; het gaf me het idee dat zij dachten dat ik iets kon toevoegen aan de groep. Dus dat was alleen maar leuk." 

Mogelijk volgt zaterdagavond thuis tegen NEC het Eredivisie-debuut van Berghuis voor Ajax. De aanvaller is er klaar voor. "Ik hoop mooie dingen te gaan laten zien. De club heeft grote ambities en die heb ik zelf ook. Ik merk dat mijn medespelers hongerig zijn en ik ben dat ook. Met dit nummer, een bepaalde mindset en mijn teamgenoten hoop ik er iets moois van te maken."

Tags

  • #Berghuis

Socials

Gerelateerde artikelen

Berghuis2

Berghuis over ontvangst fans: 'Mooi steuntje in de rug'

Steven Berghuis maakte woensdagavond zijn eerste minuten in de Johan Cruijff ArenA. De ontvangst van de supporters deed hem zichtbaar goed. Berghuis speelde de eerste helft als rechtsbuiten en deed dat zeer verdienstelijk.

Tags

  • #PreSeason
  • #Berghuis

Socials

Berghuiswissel

Highlights Bayern München - Ajax | Officieus debuut Berghuis

Ajax oefende zaterdag in Duitsland tegen Bayern München. Het open en interessante duel eindigde in 2-2. Nieuwkomer Steven Berghuis maakte zijn officieuze debuut voor Ajax toen hij in de 63e minuut in mocht vallen. De ploeg reist nu door naar het Oostenrijkse Bramberg voor een trainingsweek.

Tags

  • #PreSeason
  • #BAYAJA

Socials

Berghuisinarena

Clip | Welkom Steven Berghuis

Steven Berghuis werd maandag gepresenteerd in de Johan Cruijff ArenA. Bekijk zijn eerste stappen in zijn nieuwe thuis: 'Dapp're strijders maken dapp're keuzes'.

Tags

  • #Berghuis

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl