Warmerdam voelt zich goed bij Ajax: 'Ik word hier beter'

Donny Warmerdam speelt al voor het twaalfde seizoen bij Ajax. Vorig jaar speelde de 19-jarige middenvelder in de basis bij Jong Ajax en ook dit jaar staat hij inmiddels op zes duels voor de beloften.

Tags

  • #Warmerdam

Socials

Warmerdam typeert zichzelf als een spelverdeler. In die rol voetbalt hij ook in het elftal van John Heitinga. "Ik speel meer controlerend, als een nummer '6' of '8'. Ik ben niet heel aanvallend ingesteld. Ik houd ervan om positiespel te spelen. Zo'n type voetballer ben ik."

Trots op ploeggenoten
In de F1 van Ajax speelde de Sassenheimer met ploeggenoten als Brian Brobbey, Kenneth Taylor en Ryan Gravenberch. Met veel plezier kijkt hij nu naar de ontwikkeling van Oranje-international Gravenberch. "Toen ik in Ajax O17 zat trainde hij al mee met het eerste. Daar ben ik alleen maar supertrots op."

Hoewel hij zelf nog niet zijn officiƫle debuut maakte in de hoofdmacht, denkt Warmerdam er niet aan om zijn heil ergens anders te gaan zoeken. "Ik word hier nog steeds beter. Ik heb er nooit aan gedacht om weg te gaan. Ajax is ook gewoon een leuke club."

De overstap vorig jaar van het jeugdvoetbal naar de profs was even wennen, vond Warmerdam. "In de Keuken Kampioen Divisie wordt veel meer op resultaat gevoetbald. Maar ik vind het wel leuk, het is een nieuwe uitdaging."

Ontwikkeling
Het is nog wel wachten op zijn eerste goal in het betaalde voetbal. "Ik ben er dit seizoen wel meer mee bezig. Ik wil meer in de zestien komen van de tegenstander. Dat hoort er ook bij als middenvelder."

Voor een debuut in Ajax 1 vindt Warmerdam dat hij fysiek nog stappen moet maken. "Ik wil sterker worden. Voetballend kan het ook nog beter. Ik moet mezelf ontwikkelen in de Keuken Kampioen Divisie. Dat is eerst nodig."

Tags

  • #Warmerdam

Socials

Gerelateerde artikelen

MAX DE WAAL & DONNY WARMERDAM Thumb

Jong Ajax Skills Challenge #4 | Warmerdam en De Waal

In de Jong Ajax Skills Challenges gaan twee spelers de strijd aan in diverse skills games. In de vierde aflevering nemen middenvelders Max de Waal en Donny Warmerdam het tegen elkaar op.

Tags

  • #Warmerdam
  • #DeWaal

Socials

Warmerdam (1)

Warmerdam: 'Blij met debuut, maar niet tevreden'

Jong Ajax kende een teleurstellende start van een nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Trainer Mitchell van der Gaag en middenvelder Donny Warmerdam geven hun reactie(s) op de nederlaag tegen Roda JC (0-4).

Tags

  • #JongAjax

Socials