Zo beleefde Van Gelderen zijn debuut tegen NEC: 'Stond bijna met verkeerde shirt op het veld'

Voor Liam van Gelderen zal 23 april 2022 voor altijd een bijzondere dag zijn. Hij maakte zaterdag zijn debuut voor Ajax 1, uit tegen NEC. We blikken met de 21-jarige verdediger terug op de wedstrijd in Nijmegen. Door de spanning liep hij bijna met het verkeerde shirt het veld op.

Tags

  • #VanGelderen

Socials

"Het is dat Mohamed Ihattaren tegen mij zei: hey, jij hebt Anass zijn shirt aan. Ik zou zo met Salah-Eddine zijn shirt het veld op gaan."

Zijn hart bonkte in zijn keel toen hij bij het warmlopen naar de bank werd geroepen om in te vallen. "In de bus was ik nog wel relaxed. Eerst ging Edson (Álvarez, red.) warmlopen, maar kort daarna mocht ik ook gaan warmlopen. Ik was er pas tien seconden mee bezig, toen ik weer terug werd geroepen. Ik had pas één sprintje gedaan. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest, denk ik."

Weg zenuwen
Na zijn eerste stap op het hoofdveld in Nijmegen was die spanning als sneeuw voor de zon weer verdwenen. "Alles gleed van mij af. Dat is wel raar eigenlijk hoe dat van honderd weer naar nul kan gaan."

Het was voor de rechtsback niet de makkelijkste wedstrijd om in te vallen. Ajax had het lastig tegen NEC. Het bleef lang 0-0 tegen de nummer tien van de Eredivisie. Pas in de slotfase schoot Brian Brobbey Ajax naar drie punten.

"Gelukkig heeft Brian mijn debuut mooier gemaakt", dankt Van Gelderen zijn teamgenoot. De Ajacieden hielden daarna de 0-1-voorsprong vast, waardoor de back meer dan tevreden van het veld af liep.

Tags

  • #VanGelderen

Socials

Gerelateerde artikelen

Team1280

Highlights NEC - Ajax | Brobbey bejubeld

In aanloop naar de herstart van de Eredivisie tegen NEC blikken we terug op het duel in Nijmegen vorig seizoen. Dankzij een handige treffer van Brian Brobbey in de slotfase won Ajax met 0-1 en bleef de voorsprong op PSV vier punten.

Tags

  • #NECAJA

Socials

Tikkieterug1280

Tikkie Terug | NEC - Ajax

Het is tijd om de rug te rechten na de verloren bekerfinale en op jacht te gaan naar de landstitel. In speelronde dertig van de Eredivisie gaat Ajax op bezoek bij NEC. In deze editie van Tikkie Terug gaan we weer op zoek naar de mooiste momenten uit eerdere edities van NEC – Ajax.

Tags

  • #NECAJA

Socials