Zo kijken de debutanten terug op Ajax - Barendrecht

Amourricho van Axel Dongen, Youri Regeer en Kristian Hlynsson maakten in de tweede ronde van de KNVB Beker tegen BVV Barendrecht hun debuut: 4-0. En dat leverde stiekem toch een beetje spanning op: "Vlinders in mijn buik."

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJABAR

Socials

''Hier droom je als kleine jongen van en als die droom dan uitkomt, geeft dat een heel goed gevoel'', verwoordt Youri Regeer het euforische gevoel bij, waarschijnlijk, alle Ajax-debutanten. ''Dit is iets waar je negen jaar naartoe hebt gewerkt. Mooi dat die droom vandaag dan uitkomt'', vervolgt ook Amourricho van Axel Dongen, kort na zijn debuut tegen BVV Barendrecht.

Brede glimlach
Waarna ook Kristian Hlynsson de blijdschap over zijn eerste officiële wedstrijd - kort en bondig - onder woorden brengt: ''Ik ben blij.'' De gemene deler bij de drie debutanten is de brede glimlach waarmee wordt teruggeblikt in de catacomben van de ArenA.

Van Axel Dongen zag vooraf, na een korte kansberekening wel perspectief op speeltijd. ''Je kijkt naar de tegenstander en denkt: de kans is groot dat ik er in mag komen. Het was mooi dat de trainer mij die kans gunde.'' Ook Regeer besefte vooraf al dat het bekerduel met de amateurclub zijn kans op een debuut groter maakte. ''Je ziet de loting en weet dat de trainer jongens in het drukke speelschema rust gaat geven. Dan hoop je erbij te zitten. Als je dan je debuut kan maken, komt een jongensdroom uit.''

Hlynsson gaf zijn debuutduel een gouden glans door zelfs ook nog te scoren. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd schoot de IJslander raak uit een penalty. Als scorende debutant beleefde Hlynsson daarmee helemaal een avond om nooit meer te vergeten. 

Gerelateerde artikelen

Danilo1280

Verslag | Zakelijk Ajax wint eenvoudig van Barendrecht

Ajax heeft in eigen huis de amateurs van BVV Barendrecht in de tweede ronde van de KNVB Beker simpel opzijgezet. In een lege Johan Cruijff ArenA werd het 4-0. Danilo scoorde twee keer, Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson waren de andere doelpuntenmakers.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJABAR

Socials

Hallersprint1280

In beeld | In sneltreinvaart richting Barendrecht

Zo vlak voor de winterstop volgen de wedstrijden elkaar in rap tempo op. Woensdagavond speelt Ajax tegen de amateurs van BVV Barendrecht voor een plek in de achtste finale van de KNVB Beker. Het duel in de Johan Cruijff ArenA begint om 21:00 uur. Dinsdagmiddag trainde de titelhouder nog één keer in aanloop naar het duel in de nationale beker.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJABAR

Socials