Zo kijkt Klaassen terug op 250 wedstrijden voor Ajax

Davy Klaassen bereikte zondag tegen FC Utrecht de prachtige mijlpaal van 250 wedstrijden voor Ajax. We kijken met de middenvelder terug op zijn meest bijzondere momenten tot nu toe in het rood en wit. "Niks is mooier dan zoveel wedstrijden te kunnen spelen voor de club waar je fan van bent."

Tags

  • #Klaassen250

Socials

Enkele dagen voor het duel met FC Utrecht werd hij erop geattendeerd dat hij in Stadion Galgenwaard zijn 250e wedstrijd in Ajax 1 zou kunnen gaan spelen.

"Ik wist er dus wel van. Het is toch wel iets speciaals. Ik ben al mijn hele leven fan van de club geweest. Dat is nu niet anders. Ajax heeft altijd heel veel voor mij betekend."

Lyon-uit
Als de middenvelder wordt gevraagd naar zijn hoogtepunten in al die wedstrijden voor Ajax 1, noemt hij direct de prijzen op die hij heeft gewonnen in het rood en wit. Ook gaan zijn gedachten terug naar zijn debuut.

"Dat is iets waar je de hele jeugd naartoe werkt. Ik weet nog dat ik op zaterdag had gevoetbald in de A1. Op zondag was ik aan het uitslapen, toen ik werd gebeld door mijn trainer, Fred Grim. 'Je moet je morgen melden bij het eerste, je gaat naar Lyon', zei hij. Ik reisde met Ajax 1 mee naar Frankrijk en viel ook gelijk in. Het was in de tijd dat we speelden met jongens als Toby Alderweireld, Christian Eriksen en Jan Vertonghen."

"Ik lag ook bij Jan (Vertonghen, red.) op de kamer. Hij was toen aanvoerder", vervolgt Klaassen. "Dat was wel apart voor mij als jonge jongen. Ik denk dat ze het wel met een reden hebben gedaan. Het maakte namelijk veel indruk op mij."

Doelpunten
In totaal wist Klaassen 75 keer te scoren voor Ajax. "Die twee treffers tegen Schalke 04 in de kwartfinale van de UEFA Europa League waren heel bijzonder. Dat kwam ook door het moment en de hele sfeer in het stadion."

Ook zijn eerste treffer tegen NEC was voor hem een moment om nooit meer te vergeten. "Dat was een jongensdroom. Daar durf je niet eens op te hopen. Misschien was het geen bijzondere treffer voor Ajax, maar voor mij en mijn familie wel."

Tegen NEC was het nog de derde treffer van de wedstrijd, in zijn tweede Ajax-periode groeide hij uit tot 'Mr. 1-0'. "Dat is iets waar ik best wel trots op ben. Als wij de 1-0 maken, krijgen we het gewoon makkelijker."

Zilverwerk
Klaassen wist met Ajax zes prijzen te winnen. De meest recente landstitel staat bij hem bovenaan op het lijstje. "Daar heb ik het hele seizoen aan meegeholpen. We werden met zo'n grote voorsprong kampioen, zo overtuigend. Dat was gewoon mooi."

Tags

  • #Klaassen250

Socials

Gerelateerde artikelen

Klaassen 1280 Copyright Proshots 13029178

Acht vragen (& antwoorden) bij 250 Ajax-duels van Davy Klaassen

Davy Klaassen speelde zondag tegen FC Utrecht zijn 250e officiële wedstrijd in Ajax 1. Het is een mijlpaal om trots op te zijn. Klaassen is bovendien onderdeel van een selecte groep Ajacieden. Acht vragen (& antwoorden) bij de 250 duels van ‘Mister 1-0’.

Tags

  • #Klaassen250

Socials

Klaassengoal1 (1)

De openingstreffers van 'Mr. 1-0' Davy Klaassen

Davy Klaassen heeft niet voor niets de bijnaam 'Mr. 1-0' gekregen. Dit seizoen maakte de middenvelder al negen keer de openingstreffer, over alle competities gerekend. In deze video komen ze allemaal langs.

Tags

  • #Klaassen

Socials