Zo kijkt Remko Pasveer terug op zijn sterke optreden tegen Liverpool

Ajax-doelman Remko Pasveer had dinsdag een drukke avond tegen Liverpool in de UEFA Champions League. De goalie keepte een uitstekende wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat hij twee keer moest 'vissen'. Hij behoedde Ajax met een aantal prachtige reflexen voor nog een extra tegendoelpunt. "Maar je wil graag resultaat zien. Dat ging tot de 89e minuut goed."

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials

In de nacht van dinsdag op woensdag lag hij lang wakker. "Ik lag te malen: wat hadden we beter kunnen doen? Dat hebben we besproken. We moeten van deze wedstrijd leren. Vooral in balbezit hadden we het beter kunnen doen."

De 1-1 van Mohammed Kudus was volgens de goalie een voorbeeld van hoe het wèl moet. "Als je ziet hoe we dat doelpunt maken; er gaan heel veel passes aan vooraf en iedereen is daarbij betrokken. Dat was een sterk punt van ons. Dat hadden we meer moeten doen."

Hoewel Pasveer vond dat Ajax beter had moeten spelen, erkende hij ook de kwaliteit van de tegenstander. "Het zijn spelers van topniveau. Je weet dat je als keeper meer te doen krijgt. Voor mij was het taak om de boel voor mij zo goed mogelijk neer te zetten."

Zelfkritisch
Al met al keek hij zelf terug op een aardige wedstrijd. "Keepend gezien was het wel prima. Maar je hebt met meer zaken te maken. Ik ben kritisch op het voetballende gedeelte. Ik had zelf meer kunnen doen om opties aan te geven om de bal af te spelen. In dit soort wedstrijden kom je onder druk te staan, maar daar moeten we onderuit voetballen. Dit is een goede les geweest. Ik ben blij dat ik goed heb gespeeld, maar het heeft niet geleid tot punten voor ons."

Gerelateerde artikelen

Rewindheader

Rewind Liverpool - Ajax | Minimale nederlaag in Engeland

Ajax ging, ondanks het doelpunt van Mohammed Kudus, in de slotminuten onderuit op bezoek bij Liverpool. Bekijk nog een keer naar de mooiste beelden van het tweede duel in de groepsfase van de UEFA Champions League.

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials

Awaydays 1280

Liverpool-uit | Geweldige Ajax-support op Anfield

Ajax speelde dinsdagavond in de UEFA Champions League op Anfield tegen Liverpool. Ondanks de late nederlaag leverde de avond in Engeland prachtige beelden op van de meegereisde supporters uit Amsterdam.

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials

Kudus Sprint 1280

Samenvatting Liverpool - Ajax | Late dreun op Anfield

Ajax heeft op de valreep naast een punt gegrepen tegen Liverpool. Op Anfield kopte Joël Matip een minuut voor tijd de 2-1 binnen. Na een 1-0-achterstand, maakte Mohammed Kudus nog wel op briljante wijze gelijk in de tweede speelronde van de UEFA Champions League. Het bleek uiteindelijk niet genoeg voor een punt in Engeland.

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials