VEELGESTELDE VRAGEN

Staat het antwoord op je vraag niet op deze pagina? Stuur dan een e-mail.


Veelgestelde vragen – media

 • Hoe vraag ik een wedstrijdaccreditatie aan? Ik bezit een NSP- en/of AIPS-kaart.
  Accreditatieverzoeken voor Eredivisie- en KNVB Bekerwedstrijden kunnen worden ingediend via de NSP of via het formulier wedstrijdaccreditatie.

  Voor Europese wedstrijden verloopt de accreditatie via de club. Wij ontvangen uw accreditatieverzoek via het formulier wedstrijdaccreditatie.

 • Hoe vraag ik een interview aan? Ik bezit een NSP- en/of AIPS-kaart.
  Interviewverzoeken dienen bij de afdeling pers & communicatie te worden ingediend. Dit geldt voor interviews met spelers, speelsters en trainers, directie- en bestuursleden.

 • Kan ik een training van Ajax 1 bezoeken?
  Nee, alle trainingen van Ajax 1 zijn besloten voor media.

 • Hoe kom ik aan een foto’s van Ajax?
  Onze fotografen leggen alles vast wat er gebeurt rondom de club. Op de Ajax Beeldbank kunnen mediarelaties deze foto’s bekijken.

  Mocht u één of meerdere foto’s willen gebruiken dan zijn deze aan te vragen bij de persafdeling. De foto’s worden dan (alleen op werkdagen) zo spoedig mogelijk aan u toegestuurd.

 • Waar kan ik (video)materiaal van Ajax Media aanvragen?
  Aanvragen voor (video)materiaal kunnen worden gestuurd naar Ajax Media.

 • Kan ik de faciliteiten in de perskamer gebruiken?
  Ja, mediarelaties kunnen voor en na officiële (pers)momenten de faciliteiten in de perskamer(s) gebruiken. We communiceren de openingstijden op tijd aan (geaccrediteerde) media.

 • Kan ik op de op de perstribune een vaste telefoonlijn gebruiken?
  Ja, op de perstribune van de Johan Cruijff ArenA zijn vaste telefoonlijnen (analoog of ISDN) beschikbaar. Je vraagt deze aan via KPN Events (030-2551088).

 • Is er WIFI in het stadion?
  Ja, geaccrediteerde media kunnen tijdens evenementen van Ajax gebruikmaken van WIFI. De inloggegevens staan in de persmap en hangen tevens in de perskamer.

 • Is er WIFI op sportcomplex de Toekomst?
  Ja, alle bezoekers van de Toekomst kunnen gratis gebruikmaken van WIFI (WA-PERS). De inloggegevens staan in de memo die u bij het afhalen van de accreditatie krijgt uitgereikt.

 • Ik wil graag een wedstrijd of training fotograferen en/of filmen op sportpark de Toekomst.
  Zonder schriftelijke toestemming van de afdeling pers & communicatie van Ajax mag je geen beeld- en/of geluidopnames. Iedere medewerker van Ajax is bevoegd om naar de vereiste toestemming te vragen. Deze toestemming moet je op verzoek altijd tonen.

  U kunt zich hier aanmelden voor toegang tot het sportpark.

 • Ik wil graag een (foto)reportage maken in de official Fanshop van Ajax. Kan dat?
  Ja, maar alleen met schriftelijke toestemming van Ajax. Stuur daarom eerst een verzoek naar de afdeling pers & communicatie.

 • Ik wil graag een foto maken en/of een filmpje opnemen in de Johan Cruijff ArenA. Kan dat?
  Neem voor alle pers gerelateerde zaken in de ArenA contact op met de afdeling communicatie van de Johan Cruijff ArenA: +31 (0)20-3111333. Of via de mail.

 

Veelgestelde vragen – student

Je bent student/scholier en hebt een vraag in het kader van je studie. 

 • Ik wil graag eens een training bezoeken van Ajax 1. Is dit mogelijk? 
  Nee, alle trainingen van Ajax 1 zijn besloten voor publiek en media.

 • Ik wil in het kader van mijn studie een wedstrijd en/of een persconferentie van Ajax bijwonen in de Johan Cruijff ArenA. Kan dat? De perstribune en de persconferenties zijn uitsluitend bestemd voor mediarelaties die in het bezit zijn van een NSP- en/of  AIPS-kaart. Echter, gezien de grote vraag, stellen wij één thuiswedstrijd per seizoen beschikbaar als leermoment voor studenten Journalistiek en Communicatie. Indien je hiervan gebruik wenst te maken dan kun je dit kenbaar maken door een mail te sturen naar de afdeling pers & communicatie.

 • Ik ben een student/scholier en wil in het kader van mijn studie een medewerker van Ajax interviewen. Kan dat?
  Nee, dat is helaas niet mogelijk. Gezien de vele interviewverzoeken die wij dagelijks ontvangen gebruiken wij de NSP- en AIPS-kaart als richtlijn voor het in behandeling nemen van een interviewverzoek.  

 • Ik ben een student fotografie en wil graag in het kader van mijn studie bij een thuiswedstrijd van Ajax komen fotograferen. Kan dat?
  Accreditatie voor fotografen wordt uitsluitend verleend aan mediarelaties die in het bezit zijn van een NSP- en/of AIPS-kaart. Echter, gezien de grote vraag, stellen wij één thuiswedstrijd per seizoen beschikbaar als leermoment voor studenten fotografie.

  Indien je hiervan gebruik wenst te maken dan kun je dit kenbaar maken door een mail te sturen naar de afdeling pers & communicatie.

 • Ik wil in het kader van mijn studie graag stagelopen bij de persafdeling van Ajax. Kan dat?
  Er worden bij Ajax zeer beperkt stageplaatsen aangeboden. Klik hier voor de laatste informatie over vacatures bij de club. 

 • Ik heb een vraag aangaande het stadion, de Johan Cruijff ArenA. Kan ik die ook aan Ajax stellen?
  De Johan Cruijff ArenA heeft een eigen website waar je veel informatie over het stadion vindt.