Hoofdsponsors

Sinds 1 januari 2015 is Ziggo officieel hoofdsponsor van Ajax. Het bedrijf levert vaste, mobiele en geïntegreerde communicatie- en entertainmentdiensten aan consumenten en bedrijven. Met de samenvoeging van Vodafone en Ziggo, sinds januari 2017, legt VodafoneZiggo waardevolle verbindingen, tussen mensen en voor mensen. Hiermee willen ze de aanjager van de Nederlandse digitalisering zijn en bouwen ze aan het netwerk van de toekomst. In de samenwerking met Ajax prijkt Ziggo onder meer op de shirts en trainingspakken van Ajax 1 en Jong Ajax. 

 

Sinds 1 juli 2000 is adidas als kledingsponsor aan Ajax verbonden. Adidas fabriceert zeer veel sportproducten en geniet, net als Ajax, wereldwijd zeer veel bekendheid en vooral aanzien. Het bedrijf levert alle Ajax-kleding en is verantwoordelijk voor de schitterende tenues waarin Ajax speelt.

Partners

ABN AMRO heeft een zeer lange geschiedenis met Ajax. Per 1 januari 2015 is de bank ‘Hoofdsponsor van de Ajax Vrouwen’. Daarnaast is de bank ook Maatschappelijk Partner van de Ajax Foundation.

 

Acronis is vanaf 1 juli 2020 Official Cyber Protection Partner van Ajax. Daarnaast zijn ze als de nieuwe hoofdsponsor van de Ajax-jeugd zichtbaar op de jeugdshirts. Acronis is een wereldspeler op gebied van internetbeveiliging. Ze maken back-up -en antivirussoftware en diverse andere innovatieve oplossingen zoals analysesoftware om waardevolle gegevens veilig en efficiënt op te slaan en toegankelijk en inzichtelijk te maken voor bijvoorbeeld talentontwikkeling en het verbeteren van de prestaties van Ajax op het veld en de organisatie.

 

Sinds het seizoen 2021/2022 is BLOX als Official Partner verbonden aan Ajax. BLOX is een van de grootste aanbieders van cryptocurrencies en heeft als missie om crypto laagdrempelig en toegankelijke te maken én te houden. Het is een bij De Nederlandse Bank geregistreerde onderneming die zich samen met Ajax zal inzetten om crypto op een eenvoudige, verantwoordelijke en veilige manier onder de aandacht van geïnteresseerde kopers te brengen

Bud is het grootste biermerk ter wereld. Bud is in de Verenigde Staten al onlosmakelijk verbonden met sportbeleving en werkt nauw samen met de FIFA World Cup 2022, het nationale vrouwenteam van de VS en diverse Amerikaanse sportbonden zoals de MLB. Het biermerk zet deze lijn voort in Europa en is sinds 24 juli 2019 partner van zowel het eerste mannen- als het eerste vrouwenteam van Ajax.

 

Coca-Cola is vanaf seizoen 2021/2022 official partner van AFC Ajax. Coca-Cola biedt wereldwijd vele iconische frisdranken. Al jarenlang voorziet Coca-Cola ook in Nederland de consument van de lekkerste frisdranken, met ook altijd de keuze voor suikervrij. Het belang van een gezonde leefstijl en gelijke kansen voor iedereen zijn hierbij belangrijke aandachtspunten, evenals produceren met respect voor het milieu. Zo zijn in Nederland alle plastic flesjes gemaakt van 100% gerecycled PET. Samen met Ajax zal Coca-Cola zich onder andere inzetten om fans te verrassen met unieke winacties.

Per 1 januari 2020 heeft de Curaçao Tourist Board zich als Official Partner aan Ajax verbonden. Een uniek partnership, aangezien het de eerste keer in de historie van de club was dat een commerciële partij zichtbaar is op de mouw van het shirt tijdens Eredivisiewedstrijden.

De Curaçao Tourist Board heeft als doel het toerisme op het eiland verder te ontwikkelen en te promoten, om bij te dragen aan een duurzame groei van één van de belangrijkste inkomstenbronnen van het eiland. Ajax gaat hier in ieder geval de komende jaren een rol in spelen, door promotie te verrichten op verschillende kanalen in de internationale fanbase van de club.

 

Flink is een van de snelst groeiende online supermarkt van Nederland. Boodschappen worden binnen slechts een aantal minuten thuisbezorgd door een (elektrische) fietskoerier. Zo houden alle Ajacieden tijd over voor dingen die er écht toe doen: Ajax kijken natuurlijk!

Sinds november 2021 is Flink official partner van Ajax. Flink heeft Official Partner-status als Official Grocery Delivery Partner en Official Meal Delivery Partner.

Sandals Resorts is vanaf mei 2022 Official Partner van AFC Ajax partner. Sandals is een All-Inclusive Resort bedrijf dat actief is in het Caribisch gebied. Sinds haar oprichting in 1981 heeft Sandals Resorts International een unieke aanpak gehanteerd om de lokale bevolking te steunen. Via de Sandals Foundation is het bedrijf begonnen met lokale hulpverlening op Curaçao - het zevende en nieuwste eiland van Sandals Resorts in het Caribisch gebied. Future Goals is een van de vele projecten waarmee Sandals Resorts en Ajax voetbal op een duurzame manier mogelijk maken.

Unibet is opgericht in 1997 en maakt deel uit van Kindred Group, één van ’s werelds grootste beursgenoteerde online kansspelaanbieders met negen merken in het portfolio. Spelers kunnen via Unibet onder meer op een breed scala aan sportwedstrijden wedden en exclusieve online casino spellen spelen.

Sponsors

CSU is per 8 november 2019 terug bij Ajax. Het schoonmaakbedrijf is een bekende binnen Ajax en was eerder van 1989 tot en met 2018 als sponsor aan de club verbonden. CSU is per 1 november ook weer als schoonmaakpartner aan de Johan Cruijff ArenA verbonden en daarbij ook verantwoordelijk voor de schoonmaak van sportcomplex de Toekomst.

 

Hublot is sinds 2011 ‘Official Timekeeper’ van Ajax en het contract is verlengd tot en met 30 juni 2020. Het Zwitserse horlogemerk staat bij kenners bekend om haar vooruitstrevende technische vondsten en de bijzondere combinaties van materialen. In Nederland is Schaap en Citroen de exclusieve retailer van Hublot.

 

Horeca totaalleverancier VHC Jongens is als geautoriseerd Lavazza-dealer betrokken bij de samenwerking en verzorgt samen met Lavazza, koffie, thee en overige horecaleveringen in de ArenA en op sportcomplex de Toekomst. Lavazza onderscheidt zich naast kwalitatieve koffie ook met de machines. Deze dragen bij aan efficiënter en milieuvriendelijker gebruik van koffie.

 

Mercedes-Benz is sinds 2009 ‘Official Sponsor’ van Ajax en het contract is verlengd tot en met 30 juni 2021. Mercedes-Benz Nederland B.V. is verantwoordelijk voor de verkoop, marketing, en after sales activiteiten van de tot Daimler behorende merken zoals Mercedes-Benz, smart, Maybach personenauto’s. Alle Ajacieden rijden in een Mercedes-Benz.

 

In 2017 heeft PCI zich als Official Sponsor verbonden aan Ajax. De samenwerking is inmiddels verlengd tot 2026. Naast software, hardware en adoptietrainingen verzorgt de IT-partner uit Amsterdam videoschermen, online communicatie en kantoorartikelen in de Johan Cruijff ArenA en op sportcomplex de Toekomst, zodat iedereen op een slimme en veilige manier kan werken en sporten. 

Replay is een Italiaans kledingmerk. Het werd in 1978 op de markt gebracht. Het werk richt zich zowel op volwassenen (Replay) als op kinderen (Replay & Sons). Het is gespecialiseerd in jeans en denimkledij.

 

TUI Nederland is marktleider in de Nederlandse reisbranche. Het bedrijf biedt vakanties aan via de reismerken TUI en KRAS. Daarnaast is TUI ook de naamgever van hun eigen luchtvaartmaatschappij, TUI fly.

 

De VriendenLoterij is al sinds 2011 verbonden aan Ajax. Het bedrijf steunt goede doelen, clubs en verenigingen die zich richten op gezondheid en welzijn van mensen. Bij de VriendenLoterij heb je de mogelijkheid om zelf te kiezen voor welk goed doel je meespeelt. Zo kan je ervoor kiezen om vriend te worden van Ajax. Van jouw lot gaat in 2021 dan minimaal 40% direct naar de jeugdopleiding en maatschappelijke projecten van onze club, zo kan jij ook je bijdrage leveren aan Ajax.

 

Suppliers

Enterprise Car Sharing & Rental levert oplossingen voor consumenten en bedrijven op het gebied van mobiliteit, door middel van short-lease, dag rental en by-the-hour producten. Sinds 2013 is de franchise organisatie met het hoofdkantoor in Amsterdam gevestigd.

 

Groenhof Optiek is te vinden in winkelcentrum Groenhof te Amstelveen. In de moderne en ruim opgezette inrichting vindt u de laatste trends op het gebied van oogmode en oogzorg tezamen met een team van deskundige en enthousiaste professionals.

 

HPE is een belangrijke speler op het gebied van innovatieve netwerk, storage-oplossingen- en composable infrastructure.

 

MASCOT is een Deens bedrijf dat wereldwijd opereert en richt zich op de ontwikkeling en verkoop van de hoogste kwaliteit werkkleding en veiligheidsschoenen voor medewerkers op het gebied van onder meer bouw, service, transport en industrie.

 

Ajax en Nouryon hebben, sinds 1 juli 2020, een driejarige overeenkomst. Nouryon, een internationaal opererende speler in productie van essentiële chemicaliën is Official Supplier van de club. Ajax en Nouryon zullen samen een activatieprogramma ontwikkelen, waarbij educatie een belangrijke focus krijgt. Nouryon heeft ongeveer 10.000 medewerkers, is actief in ruim 80 landen en heeft een enorm zakelijk netwerk wereldwijd.

De Oostenrijk Group is een internationaal opererende vervoersbedrijf uit Diemen. Dit bedrijf was in de jaren ’90 al sponsor van Ajax en keerde medio februari 2020 terug als Official Supplier.

 

Hedin Automotive is een van de grote automotiveconcerns in Nederland en van oorsprong een Zweeds familiebedrijf. Hedin Mobility Group AB is qua grootte de zevende dealergroep in Europa. Naast Nederland is Hedin ook actief in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, België en Zwitserland.

M line is een merk van DBC Nederland (Dutch Bedding Company), een dochteronderneming van Beter Bed Holding B.V.. Sinds september 2001 is M line een prominente aanbieder van slaapsystemen binnen Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. M line is ontwikkeld voor iedereen die het maximale uit de nacht wil halen en overdag optimaal wil presteren: Sleep well. Move better. Tot 2025 is M line verbonden aan AFC Ajax als Official Sleep Supplier en ondersteunen ze de club met kennis en producten op het gebied van slaap, rust en herstel.

STAAN is een financiële dienstverlener op het gebied van finance & control. De komende 2 seizoenen zal Staan als Official Finance & Business Intelligence Recruitment Partner aan Ajax verbonden zijn. STAAN heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en heeft een ambitie om verder door te groeien waarbij Ajax wilt helpen met het bereik en netwerk. Tevens zal Ajax gebruik (blijven) maken van de diensten van STAAN.

Businessdrukker is de komende drie seizoenen papieren drukwerk Supplier van Ajax. Tevens zullen zij op het vlak van exposure tijdens de wedstrijden aanwezig zijn om te kunnen werken aan de verdere groei van de naamsbekendheid. Sinds 2018 is Businessdrukker een aanbieder van alles wat bedrukt kan worden. Door middel van in eigen huis fotografen, tekstschrijvers en DTP mensen begeleiden zij klanten van A tot Z.

Mediapartners

De Telegraaf is onderdeel van Mediahuis. De Telegraaf wil zoveel mogelijk Nederlandstalige consumenten bedienen met hoogwaardige, gepersonaliseerde en relevante content op het gebied van nieuws, sport en entertainment.

 

Veronica begon in 1960 als zeezender die vanaf de Noordzee uitzond en ontwikkelde zich onder andere als publieke omroep, Veronica Nieuwsradio (VNR) en Yorin FM door de jaren heen tot het huidige Radio Veronica. Wat nu onderdeel is van Talpa Radio, het grootste en meest toonaangevende muziek entertainment bedrijf van Nederland.

 

Partnership mogelijkheden

Ajax is de bekendste en meest succesvolle voetbalclub van Nederland en daarmee hét voetbalmerk van Nederland. Ook heeft de club nog een grote bekendheid internationaal. Daarmee bieden wij vele mogelijkheden om met elkaar een succesvolle partnership aan te gaan.

Wilt u sponsor worden of uw bedrijfsnaam verbinden aan Ajax? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar: partnerships@ajax.nl.