Kaartverkoop mindervalide

Wil je een keer een wedstrijd bezoeken? Op deze pagina vind je alle informatie over kaartverkopen voor mindervalide fans. Kom je er niet uit of staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Ga dan naar het contactpunt voor mindervalide zaken of Ajax.nl/contact.

 

Actuele kaartverkopen

Europese voorrondes

Meer informatie

Hoe bestel je kaarten?

Algemene informatie

Ben je in het bezit van een Mindervaliden Club Card of aankooprecht? Dan kun je online via je Mijn Ajax-account tickets bestellen voor thuiswedstrijden van Ajax. Het is niet mogelijk om als valide supporter gebruik te maken van deze tickets. Bij misbruik van een mindervalidenticket wordt toegang tot het stadion ontzegd.

Begeleider en begeleiderskaart

Voor alle genoemde vakken kunnen tickets worden gekocht in setjes van 2, namelijk voor 1 mindervalide en 1 begeleider mits je als Ajacied in het bezit bent van het mindervalide aankooprecht. Het is niet mogelijk om voor 1 mindervalide supporter meerdere begeleiderskaarten te kopen.

Selecteer rechts in beeld de begeleiderskaart tijdens het bestellen.

In verband met de veiligheidsvoorschriften, moet de begeleider minimaal 18 jaar oud zijn en in staat zijn om de mindervalide supporter te begeleiden of evacueren mocht dat nodig zijn.

 

Mindervalide aankooprecht

Met mindervalide aankooprecht kan je tickets bestellen voor alle duels van Ajax. Als dit recht actief is op jouw account kan je ook plekken selecteren in het stadionoverzicht voor de mindervalide vakken. 

Heb je nog geen aankooprecht? Vraag deze dan aan door een mail te sturen met bewijs (zoals een Europese gehandicaptenparkeerkaart) naar mindervalide@ajax.nl.

 

Mindervalide seizoenkaart

Voor het seizoen 2024/25 zijn alle seizoenkaarten uitverkocht. 

 

 

Mindervalide plekken

In het stadion zijn 136 plaatsen gereserveerd voor mindervalide supporters. In vak Mindervalide platform (MVP) is plaats voor ongeveer 70 supporters in een rolstoel of met een visuele beperking. Aan de Noord- en Zuidzijde, tussen de 1e en de 2e ring, zijn nog 66 extra plaatsen voor mindervalide supporters in een rolstoel (Vakken 812, 816, 825 en 829).

Ajax Vrouwen en Jong Ajax

Om wedstrijden op De Toekomst van de Ajax Vrouwen of Jong Ajax te bezoeken hoef je geen speciale kaarten te bestellen. In dit geval kan je een reguliere kaart kopen. Bij aankomst op De Toekomst word je begeleid naar speciaal aangewezen plekken voor mindervalide Ajacieden.

 

Stadiontour en Ajax Gallery

De stadiontours starten dagelijks vanaf 9.30 uur tot en met 16.30 uur. Ieder half uur begint een nieuwe tour, behalve op en rondom Ajax wedstrijd- en eventdagen.

Mindervalide supporters die rolstoelgebonden zijn, kunnen een stadiontour reserveren en een email sturen naar: Tour@johancruijffarena.nl.