Verslag | Jong Ajax opnieuw met lege handen

Kalokoh1920
Kalokoh1920

Jong Ajax staat voor de vierde keer op rij met lege handen in de Keuken Kampioen Divisie. Na nederlagen tegen Top Oss, Telstar en ADO Den Haag, was NAC Breda op sportcomplex de Toekomst met 0-1 te sterk. De jonge Ajacieden hadden het duel relatief lang onder controle, maar een doelpunt van Elías Omarsson besliste het duel.

Voordat het eerste fluitje van de scheidsrechter klonk, kon je een speld horen vallen op de Toekomst. Vanwege het overlijden van oud-bondscoach Kees Rijvers (97) wordt er dit weekend in het betaald voetbal een minuut stilte in acht genomen voor aanvang van de verschillende wedstrijden. De zestig stille seconden waren indrukwekkend.

Na het eerbetoon startte Jong Ajax het beste aan het duel. Zonder groots te spelen werd NAC naar achteren gedrukt en kwam het gevaar vooral via Julian Rijkhoff. De spits schoot eerst van ruime afstand op de vuisten van doelman Roy Kortsmit. De volgende mogelijkheid van Jong Ajax kwam ook van de voeten van de spits. Hij tikte van dichtbij een bal op de goed uitgekomen NAC-doelman.

Geen treffers voor rust
In het eerste half uur kon de ploeg uit Breda daar weinig tegenoverstellen. Maar naarmate de rust dichterbij kwam, werd ook NAC gevaarlijker. Nadat de club uit Brabant eerst een mislukte voorzet tegen de buitenkant van de paal zag belanden, was de grootste mogelijkheid er vlak voor het rustsignaal voor Aime Omgba. Via een lage voorzet kreeg de middenvelder de bal ter hoogte van de strafschopstip. Hij schoot alleen onbesuisd over.

In de tweede helft leek Jong Ajax opnieuw de controle te hebben. Ook al waren de kansen schaars. Toch kwam NAC op voorsprong. Omarsson draaide in het strafschopgebied van Jong Ajax bij zijn directe tegenstander weg en verschalkte Charlie Setford met een lage schuiver: 0-1.

Centimeterwerk
De jonge Ajacieden appelleerden zo’n tien minuten later voor de gelijkmaker. Een corner vanaf de linkerflank kwam voor de voeten van Jaydon Banel. De aanvaller haalde uit, maar hing bij zijn poging naar achteren. Daarom ging de bal met een boogje over doelman Kortsmit heen en werd de onderkant van de lat geraakt. De Ajacieden lieten daarbij duidelijk merken dat ze dachten dat de bal de doellijn had gepasseerd. De bal stuiterde echter voor de lijn weer terug het veld in.

Daar bleef het bij op de Toekomst. Hoewel Jong Ajax dus niet slecht voor de dag kwam, bleef het opnieuw puntloos achter. Komende maandag kan de ploeg van Dave Vos zich alweer revancheren. Dan is De Graafschap de tegenstander in Doetinchem.

Jong Ajax - NAC Breda 0-1 (0-0)
58. Omarsson 0-1

Jong Ajax: Setford; Gaaei, Brandes, Janse (68. Gorter), Martha (46. Chahid); Agougil, Vos, Chourak; Banel, Rijkhoff (46. Godts), Kalokoh