Ajax Media

Ajax Radio

Ajax heeft sinds de start van dit seizoen (2020-2021) een samenwerking met JUKE. Dankzij het partnership is een volgende stap gezet en van Ajax Radio een 24-uurs online zender gemaakt. Met daarin een liveverslag van alle officiële duels van Ajax (thuis en uit) en muziek voor een breed publiek, met hier en daar een Ajax-twist ertussendoor.

Ajax Radio bestaat inmiddels 11 jaar en richtte zich aanvankelijk op het verslaan van thuiswedstrijden. Sinds dit seizoen worden voor het eerst alle duels meegenomen. Het mooie is dus dat je via onze commentatoren Diederik van Zessen en Anne de Jong helemaal niets hoeft te missen van wedstrijden van Ajax 1. Geen nieuwsonderbrekingen, geen andere wedstrijden in de uitzending en geen reclame. Gewoon 90 minuten lang Ajax.

Luister de Ajax Radio


Ajax Podcast in nieuw jasje

Bij Ajax Radio kun je ook luisteren naar de Ajax Podcast, die in een nieuw jasje is gestoken en nu internationaal georiënteerd is. De presentatie is in handen van David the Host. Hij wordt ondersteund door co-host en oud-Ajacied Eyong Enoh. De podcast verschijnt twee keer per maand. 

Commercieel directeur Menno Geelen is enthousiast: ''Op deze manier krijgt de Ajax Podcast (Engelstalig) onder de vlag van Ajax Radio een mooie plek in JUKE. Het gaat daarnaast goed samen met ons reeds bestaande mediapartnership met Radio Veronica, dat net als JUKE onder Talpa Network valt."

Via JUKE kun je ook alle afleveringen van de Ajax Podcast terugluisteren.

Luister de Ajax Podcast

Documentaires

In de archieven van Ajax liggen prachtige beelden bewaard uit onze roemrijke historie. Ajax blikt aan de hand van schitterende documentaires terug op de successen van de club. Ook komen markante voetballers of persoonlijkheden aan bod. Op deze pagina vind je een selectie van de documentaires die door Ajax zijn gemaakt.

Ajax Doc | Sar
In een speciale documentaire voor zijn vijftigste verjaardag in 2021 blikken Edwin van der Sar en mensen dichtbij hem terug op zijn imposante carrière en persoonlijke leven. In 'SAR' neemt de algemeen directeur van Ajax je vanuit zijn perspectief mee naar de meest bijzondere momenten uit zijn leven.

Ajax Doc | De erfenis van Johan Cruijff 
Wat heeft Johan Cruijff nagelaten in de voetbalwereld? Grote namen in de voetbalwereld praten over de erfenis van Johan Cruijff. Ajax' nummer veertien overleed op 24 maart 2016, maar leeft nog altijd voort in de gedachtegang van vele voetballers en trainers wereldwijd.

Ajax Doc | Bobby - De goede beul
Een ras-Ajacied en een ras-Amsterdammer. Bobby Haarms ís Ajax. Als speler, assistent-trainer en hersteltrainer. Haarms bracht zijn spelers tot het randje. Ze werden afgebeuld en toch liepen ze met Haarms weg.