Verslag | Jong Ajax sluit kalenderjaar af met remise in Eindhoven

Eindhoven1920

Jong Ajax heeft één punt overgehouden aan de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar. De ploeg van trainer Dave Vos speelde met 2-2 gelijk op bezoek bij FC Eindhoven. De Amsterdammers gaven tot twee keer toe een voorsprong uit handen.

Jong Ajax schoot zaterdagavond in het Jan Louwers Stadion uit de startblokken. De eerste grote kans van de wedstrijd was meteen raak. Na slordig balverlies van de thuisploeg kwam de bal via twee tussenstations op de rechterflank bij Raphaël Sarfo terecht. De negentienjarige rechtervleugelverdediger verschalkte doelman Jorn Brondeel vervolgens met een inzet in de verre hoek, waardoor de Ajacieden een vroege voorsprong te pakken hadden: 0-1.

De ploeg van Vos kon echter maar kort genieten van de droomstart. FC Eindhoven herstelde in de twaalfde minuut - tegen de verhouding in - de schade. Dyon Dorenbosch promoveerde een hoekschop tot doelpunt, waardoor de Amsterdamse beloftenploeg weer opnieuw kon beginnen.

Na een vermakelijke openingsfase ging de storm liggen in Eindhoven. Beide ploegen slaagden er niet meer in om gevaar te stichten voor het vijandelijke doel. De 1-1-tussenstand bleef dan ook tot de rust ongewijzigd.

Nieuwe voorsprong
Het entertainmentgehalte lag aan het begin van het tweede bedrijf weer een stuk hoger. Jong Ajax kwam na enkele kansen over en weer in minuut 55 opnieuw op voorsprong. Anass Salah-Eddine kwam goed voor zijn directe tegenstander, dribbelde het vijandelijke strafschopgebied in en hield goed het overzicht, waardoor Gabriel Misehouy eenvoudig binnen kon schuiven: 1-2.

De Ajacieden van Vos slaagden er echter wederom niet in om de nipte marge vast te houden. In een fase dat de Eindhovenaren meer van zich af beten krulde Ozan Kökcü de bal in de verre hoek achter Tom de Graaff.

Debuut Boerhout
Yoram Boerhout maakte in de slotfase van de wedstrijd zijn eerste minuten in het betaalde voetbal. De talentvolle spits kreeg nog twee goede mogelijkheden om zijn debuut op te luisteren met een doelpunt, maar hij stuitte tot tweemaal toe op Brondeel.

Jong Ajax sluit hierdoor het kalenderjaar 2023 af met een remise in Eindhoven. De Amsterdammers gaan de winterstop in als nummer vijftien van de Keuken Kampioen Divisie.

FC Eindhoven - Jong Ajax 2-2 (1-1)