Verslag | Wel de complimenten, niet de punten voor Jong Ajax

Godts1920
Godts1920

Jong Ajax heeft zichzelf niet beloond voor een sterk optreden op bezoek bij ADO Den Haag. Tegen de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie ging de ploeg van Dave Vos met 2-1 onderuit. De Amsterdammers hadden wel het betere van het spel en creëerden een hoop kansen. De drie punten bleven alleen in Den Haag.

Het beste nieuws van de avond was terug te vinden op het wedstrijdformulier. Mika Godts keerde in Den Haag weer terug in de selectie. De Ajacied raakte in december tegen FC Den Bosch geblesseerd.

In het Bingoal Stadion oogde Jong Ajax een stuk beter dan afgelopen maandag. Toen werd er in eigen huis nog verloren van Telstar: 0-3. Tegen de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie lieten de Amsterdamse beloften zich van hun beste kant zien. Al was de eerste echte kans er wel voor ADO Den Haag. Spits Henk Veerman schoot na een goede voorzet bij de tweede paal van dichtbij over.

Gelukkige goal
De thuisploeg was fysiek wel sterker, maar moest het voetballend afleggen tegen de talentvolle Ajacieden. De openingsgoal van Fitz-Jim na 25 minuten spelen was op dat moment terecht, maar kwam wel fortuinlijk tot stand. De nummer acht van Jong Ajax kreeg op het middenveld enorm veel ruimte om uit te halen en zag dat zijn poging onderweg van richting werd veranderd. Die curve maakte het voor doelman Nick Marsman onmogelijk om redding te brengen.

De Hagenezen pakten voor het treffen met Jong Ajax wel al 22 punten na een achterstand in de Keuken Kampioen Divisie en gingen na die goal van Fitz-Jim direct op jacht naar de gelijkmaker. Juist daarom gaf ADO Den Haag veel ruimte weg.

Na een schot van Jaydon Banel op de paal, kreeg Nassef Chourak nog van dichtbij de mogelijkheid om binnen te koppen. Alleen zonder succes. En waar Jong Ajax niet scoorde, deed de thuisploeg dat vlak voor rust wel. Timothy Derijck kopte uit een corner de 1-1 binnen.

Na de rust was het opnieuw Jong Ajax dat leek te kunnen profiteren van de ruimtes die ADO Den Haag liet vallen in hun zoektocht naar de 2-1. Na mistasten van Bart van Hintum kreeg Fitz-Jim een vrije doortocht richting Marsman. De middenvelder schoot na een rush over de helft van het veld net naast.

Herhaling van zetten
Het beeld uit de eerste helft herhaalde zich na een uur spelen in de Hofstad. Jong Ajax creƫerde lang de beste kansen, maar zag ADO Den Haag via de ingevallen Alex Schalk op voorsprong komen. Na de kopgoal van Derijck, was Schalk ook trefzeker met het hoofd: 2-1.

Na de achterstand gunde Vos de herstelde Godts zijn rentree. De Belg liet zich gelijk zien met een prachtige actie vanaf de linkerflank. Daarbij trok de buitenspeler naar binnen, liet twee Hagenezen zijn hielen zien en haalde prachtig uit. Marsman kon zijn inzet maar net onder de lat wegtikken.

Zo oogsten de jonge Ajacieden lof voor hun goede spel in Zuid-Holland, maar bleven ze uiteindelijk wel met lege handen staan. Over een week komen de beloften weer in actie. Dan is NAC de tegenstander op de Toekomst.

ADO Den Haag - Jong Ajax 2-1 (1-1)
25. Fitz-Jim 0-1
41. Derijck 1-1
61. Schalk 2-1

Jong Ajax: De Graaff, Sarfo, Brandes, Verschuren, Martha; Vos, Chourak (65. Gorter), Fitz-Jim (62. Godts); Banel, Rijkhoff (46. Agougil), Kalokoh (84. Speksnijder)