5 dingen die je moet weten over Bayern München - Ajax

5-dingen-die-je-moet-weten-over-bayern-munchen-ajax
5-dingen-die-je-moet-weten-over-bayern-munchen-ajax

Socials

Op legendarische wijze
Een duel met Bayern München zal bij de oudere Ajax-fans ongetwijfeld herinneringen oproepen aan het seizoen 1994-1995. Toen bereikte Ajax ten koste van de Duitse opponent de finale van de UEFA Champions League. De basis werd gelegd door een doelpuntloze remise in München, waarna Ajax in eigen huis op legendarische wijze de klus klaarde. De ploeg van toenmalig trainer Louis van Gaal zegevierde met 5-2 door goals van Jari Litmanen (2), Finidi George, Ronald de Boer en Marc Overmars.

🔙 to Bayern München - #Ajax 1995...

GK: @vdsar1970 🤲
CB: Danny Blind 🗿
RW: @RdBoer1970 🌪
LW: Marc Overmars 🏎
Coach: Louis van Gaal 🕵️‍♂️#UCL #bayaja pic.twitter.com/aoVqgkwX9w

— AFC Ajax (@AFCAjax) October 1, 2018

Groots in de jaren '70
De grootste Europese successen van zowel Bayern als Ajax dateren uit de jaren '70. De Ajacieden schreven historie door de Europa Cup I (de voorloper van de Champions League) tussen 1971 en 1973 3 opeenvolgende keren te winnen. Direct daarna herhaalde Bayern dat huzarenstukje. De Duitsers zegevierden in 1974, 1975 en 1976. Het driemaal op rij winnen van het belangrijkste Europese clubtoernooi werd daarna alleen nog geëvenaard door Real Madrid.

Kruisbestuiving

Louis van Gaal vloerde in het voorjaar van 1995 met zijn ploeg dus Bayern in het Olympisch Stadion, maar was later ook nog trainer van de Zuid-Duitsers. De coach tekende in december 2009 en bereikte in zijn 1e seizoen meteen de finale van de Champions League. Daarin was het Internazionale van Wesley Sneijder te sterk. De landstitel en de beker werden wél gewonnen. Van Gaal vertrok uiteindelijk in april 2011 bij Bayern. Jan Wouters, Søren Lerby en Samuel Kuffour zijn voorbeelden van spelers die voor beide clubs uitkwamen.

Ajax.nl had onlangs een interview met Kuffour. ⤵️

📝 I N T E R V I E W #bayaja https://t.co/KyoAFsqkyz

— AFC Ajax (@AFCAjax) September 30, 2018

Bayern - Ajax op tv
De 2e wedstrijd in de groepsfase van de Champions League is live te zien bij Veronica. De uitzending begint om 20:30 uur. Het duel kan ook bekeken worden bij Ziggo Sport Voetbal.

Heerlijke opwarmer
In München staat dinsdagmiddag een heerlijk voorgerecht op het programma. Bayern O19 en Ajax O19 treffen elkaar om 14:00 uur in de UEFA Youth League, in de volksmond ook wel de baby Champions League genoemd. De ploeg van John Heitinga startte 2 weken geleden sensationeel met een 6-0-zege op AEK Athene. Ajax O19 zal een scherp Bayern treffen. De Duitse talenten verloren hun 1e pouleduel met 3-0 van Benfica.

De wedstrijd wordt ook live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Ajax.

Bekijk ook: 'Dit Ajax hoeft niet onder te doen voor elftal van 1995'
Lees ook: Liveblog FC Bayern - Ajax

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl