5 feiten over Sturm Graz die je moet weten

5-feiten-over-sturm-graz-die-je-moet-weten
5-feiten-over-sturm-graz-die-je-moet-weten

Socials

1. Nederlanders bij Sturm Graz en Oostenrijkers bij Ajax
Eén Nederlander speelde in het verleden voor Sturm Graz. Dat was nog een Ajacied ook. Frank Verlaat kwam van 2004 tot 2007 uit voor de Oostenrijkse club.

Ajax telde in de historie 3 Oostenrijkse spelers. De 1e was Heinz Schilcher, hij overleed afgelopen week op 71-jarige leeftijd. Na hem kwam Felix Gasselich naar Ajax en ook Darko Bodul - die niet verder kwam dan 1 duel in Ajax 1 - is geboren in Oostenrijk. Bodul speelde overigens ook voor Sturm Graz. En natuurlijk heeft Ajax nu de 4e Oostenrijker ooit onder contract staan: Max Wöber.

2. Sturm Graz in Europa
Het is alweer 7 jaar geleden dat 3-voudig Oostenrijks kampioen Sturm Graz zich mocht melden voor een Champions League-kwalificatietoernooi. Toen, in 2011, overleefde Sturm Graz de 2e en 3e kwalificatieronde maar struikelde het in de play-off. Overigens kwam Sturm Graz van de Oostenrijkse clubs wel het vaakst uit in het hoofdtoernooi van de Champions League, namelijk 3 keer. De laatste keer was in 2000-2001.

3. Resultaten Sturm Graz in nationale competitie
Afgelopen seizoen behaalde Sturm Graz 70 punten in de Oostenrijkse Bundesliga, een recordaantal voor de club uit Graz. Daarmee eindigde de club als 2e achter Red Bull Salzburg.

4. Seizoen al van start voor Sturm Graz
Ajax zat de afgelopen weken vol in de voorbereiding op het duel met Sturm Graz. De Oostenrijkse opponent heeft de 1e wedstrijd om het echie al gespeeld. Bekerhouder Sturm Graz won het bekerduel met Siegendorf (dat 3 niveaus lager speelt dan de club uit Graz) met 0-2.

TOOOR! Stefan #Hierländer spielt den guten Pass auf Markus #Pink, der den Ball im Kasten unterbringt!
______________
0️⃣:1️⃣ #SIESTU | ⏱ 25' | ��: ORF eins (HD) | #sturmgraz #oefbcup pic.twitter.com/ipYeHcE1Y3

— SK Sturm Graz (@SKSturm) 21 juli 2018

5. Systeem
De trainer Heiko Vogel heeft volgens de lokale krant zijn opstelling al prijsgegeven. In tactisch opzicht dan. Vogel bevestigde dat hij zal spelen in een 3-5-2-formatie. Want daar schijnt zijn ploeg zich het beste bij te voelen. De 2 aanvallers zijn nieuwkomers Philipp Hosiner en Markus Pink. De 29-jarige Hosiner komt van Union Berlin, de 2 jaar jongere Markus Pink van SV Mattersburg. Sturm Graz herbergt 3 internationals. De Oostenrijkers Peter Zulj, Jörg Ziebenhandle en Stefan Hierländer.

Lees ook: Mogelijke tegenstanders 3e Europese voorronde bekend

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Proshots/ Gepa & Archief Ajax/Gerard van Hees

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl