Actualiteit gekoppeld aan historie in nieuw Ajax Jaarboek

actualiteit-gekoppeld-aan-historie-in-nieuw-ajax-jaarboek-
actualiteit-gekoppeld-aan-historie-in-nieuw-ajax-jaarboek-

Socials

Het Officiële Ajax Jaarboek 2017-2018/Ajax Encyclopedie 1954-1959 is een coproductie van Ajax en Kick uitgevers en is nu beschikbaar in de Ajax Fanshop ArenA en de Ajax Fanshop Kalverstraat. Ajax en Kick verkopen het Jaarboek zaterdag ook op de Open Dag. Het Jaarboek is ook verkrijgbaar via Ajaxshop.nl en ligt in de betere boekwinkels.

Ajax Jaarboek/EncyclopedieUiteraard wordt in dit Jaarboek uitvoerig stilgestaan bij het drama-Abdelhak Nouri. Verder zijn alle feiten en cijfers overzichtelijk op een rij gezet en de fotografie van vooral Louis van de Vuurst, maar ook Gerard van Hees en Jasper Ruhé geeft ook dit actuele deel weer veel extra’s.

Actualiteit gekoppeld aan Ajax-historie

Voor het 3e jaar wordt actualiteit gekoppeld aan een brok historie van Ajax. In 14 delen groeit het Jaarboek zodoende óók uit tot de AJAX ENCYCLOPEDIE. In dit deel beschrijft Verkamman de periode 1954-1955 tot en met 1958-1959. Dit is een belangrijk tijdvak in de vaderlandse voetbalgeschiedenis. In 1954 wordt het semi-profvoetbal ingevoerd. Ajax heeft de nodige moeite om de Eredivisie te bereiken, maar in de 1e editie van deze nieuwe topklasse wordt Ajax wel meteen kampioen van Nederland.

In het historisch deel wordt in verhalen en exclusieve fotografie ook stilgestaan bij de 1e Europa Cup-avonturen van Ajax tegen de Oost-Duitse kampioen Wismut en de Hongaarse titelhouder Vasas Boedapest.

Statistieken en cijfers
Bijzonder is dat vanaf 1954 de volledige feiten en cijfers in heldere seizoensoverzichten zijn samengebracht. Alle namen en voornamen van de spelers van Ajax en de tegenstanders van Ajax zijn terug te vinden in afzonderlijke wedstrijdblokjes. Op deze manier is ook het oude Ajax van week tot week te volgen. De statistieken en cijfers kunnen vooral dankzij Evert Vermeer nu in volle glorie worden getoond.Koop hier het Ajax JaarboekTekst en beelden: Ajax/Kick uitgevers

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl