Ajax besluit trainingskamp met zege op São Paulo

ajax-besluit-trainingskamp-met-zege-op-sao-paulo
ajax-besluit-trainingskamp-met-zege-op-sao-paulo

Socials

Ajax speelde donderdag al met 2-2 gelijk tegen een andere Braziliaanse tegenstander: Flamengo. Het duel van die ploeg tegen Eintracht Frankfurt moet uitwijzen als hoeveelste Ajax op de rangschikking van de Florida Cup eindigt. De prijsuitreiking maken de Ajacieden niet meer mee. Kort na afloop reizen ze af naar het vliegveld van Orlando voor de terugreis naar Amsterdam.

Basiself in actie
Ajax opende donderdag de Florida Cup dus met een remise tegen Flamengo en Erik ten Hag koos die wedstrijd er voor om het gros van zijn basiself aan de kant te laten. Twee dagen later, ruim een week voor de hervatting van de competitie tegen Heerenveen, startte Ten Hag wel met veel van zijn basisspelers.

Tegen de Braziliaanse nummer 5 van vorig seizoen had Ajax aanvankelijk moeite om zijn ritme te komen. São Paulo hield de gelederen gesloten en de Ajacieden creëerden slechts sporadisch een opening.

Dat de Zuid-Amerikanen halverwege de eerste helft via een counter op 1-0 kwamen, was koren op de molen voor São Paulo. Na een aanval over links belandde de bal voor de voeten van Hernanes, die niet twijfelde en de trekker overhaalde: 1-0.

Druk opgevoerd, pas later de duimschroeven aangedraaid
Ajax voerde vervolgens wel de druk op, maar tot echt grote kansen leidde het niet. Het gevaar kwam vooral uit de 2e lijn, via een schot van Ziyech (net naast) en Lasse Schöne (vrije trap gekeerd door doelman Jean).

Na rust draaide Ajax daadwerkelijk de duimschroeven aan. Van de Beek kreeg een grote kans, maar stuitte toen nog op Jean. Het bleek uitstel van executie, want in de 56e minuut was het alsnog raak voor Ajax. Vlak nadat Nenê een grote kans had gemist, opende Tadic op Rasmus Kristensen, die op zijn beurt Van de Beek vond: 1-1.

Het lag - gezien het spelbeeld op dat moment - in de lijn der verwachting dat Ajax zou doordrukken, maar toch was het São Paulo dat opnieuw op voorsprong kwam. Brenner werd vrijgespeeld en vond met een droog schot, tussen de benen van Lasse Schöne door, de korte hoek (1-2).

Buitenkansje Tadic
Wederom toonde Ajax karakter. In de 71e minuut wees de scheidsrechter naar de stip na een overtreding op Dolberg. Tadic wist vervolgens wel raad met het buitenkansje: 2-2. In de 78e minuut waren de rollen omgedraaid. Dolberg rondde nu af, met dank aan het voorbereidende werk van Tadic. Neres bracht in blessuretijd zijn oude club de definitieve nekslag, met zijn 4-2.

Daardoor kunnen de Ajacieden zich met een lekker gevoel opmaken voor de (lange) terugreis richting Nederland.

São Paulo – Ajax 2-4 (1-0). 22. Hernanes 1-0, 56. Van de Beek 1-1, 65. Brenner 1-2, 72. Tadic 2-2 (strafschop), 78. Dolberg 2-3, 90. Neres 2-4

Opsteling Ajax: Onana, Mazraoui (81. Magallán), De Ligt, Blind, Tagliafico (46. Kristensen), Schone (81. Ekkelenkamp), De Jong (61. Gravenberch), Van de Beek (67. Neres), Ziyech (81. De Wit), Dolberg (81. Huntelaar), Tadic (81. Cerny)

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl