Ajax boekt overtuigende zege op FC Emmen

ajax-boekt-overtuigende-zege-op-fc-emmen
ajax-boekt-overtuigende-zege-op-fc-emmen

Socials

De ploeg van Erik ten Hag kende 2 wijzigingen ten opzichte van de midweekse wedstrijd tegen Dynamo Kiev. Rasmus Kristensen verving Noussair Mazraoui en op het middenveld stond Carel Eiting geposteerd op de plek waar woensdag nog Lasse Schöne speelde.

Opnieuw razendsnelle voorsprong
Na de openingsfase, waarin Ajax op balbezit domineerde, was het voor de 2e keer binnen een week al snel raak. Huntelaar onderschepte de bal om vervolgens Ziyech weg te sturen. De Marokkaans international kapte naar zijn linkerbeen en zorgde met een droge knal in de korte hoek voor de openingstreffer: 1-0.

In de fase na de openingstreffer ging de thuisploeg meteen nadrukkelijk op zoek naar de 2-0. Voorzetten van Nico Tagliafico, Tadic en Ziyech leverden geen gevaar op. Een kopbal van Huntelaar kwam dichterbij, maar belandde recht in de handen van doelman Scherpen.

Ziyech gevaarlijk, Huntelaar profiteert
In de laatste 10 minuten van de eerste helft was het Ziyech die het de verdediging van de bezoekers een paar keer erg lastig maakte. In de 34e minuut kon doelman Scherpen nog net redding brengen op een vlammend schot uit de tweede lijn. Enkele minuten later kon zijn poging met de hak op tijd gepareerd worden.

In de 38e minuut werd de kansenregen alsnog verzilverd. Ziyech zag zijn kopbal op de paal belanden, maar de oplettende Huntelaar kon de bal gemakkelijk in de rebound binnen tikken. Ajax kon tevreden en met een 2-0-voorsprong de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft ging Ajax door met kansen creëren. Tadic, Ziyech en Eiting probeerden met voorzetten hun ploeggenoten in stelling te brengen. Laatstgenoemde deed dat in de 59e minuut met succes. Eiting bracht met een afgemeten voorzet Huntelaar in stelling. De ervaren spits twijfelde niet, en kopte zijn 2e treffer van de wedstrijd binnen: 3-0.

Tadic ook trefzeker
Ajax' honger was met de 3-0 niet gestild. Een schot van Ziyech werd niet goed verwerkt door de verdediging van FC Emmen en de bal belandde voor de voeten van Tadic. De Serviër twijfelde niet. Vijf minuten voor tijd werd het zelfs 5-0. In een poging om de bal weg te werken gleed FC Emmen-verdediger Glenn Bijl het leer in eigen doel.

Ajax kan door de ruime zege op FC Emmen met vertrouwen toeleven naar de return in de play-offs voor de UEFA Champions League tegen Dynamo Kiev. De terugwedstrijd tegen de Oekraïners begint dinsdag om 21:00 uur.

Lees ook: Liveblog: Vijfklapper voor Ajax tegen FC Emmen
Check ook:
Omhaal Sierhuis startschot van overtuigend Jong Ajax

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de VuurstSocials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl