Ajax boekt overwinning op Dynamo Kiev in kolkende ArenA

ajax-boekt-overwinning-op-dynamo-kiev-in-kolkende-arena
ajax-boekt-overwinning-op-dynamo-kiev-in-kolkende-arena

Socials

De basiself van de Amsterdammers kende slechts 1 verandering ten opzichte van de competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo. Door de afwezigheid van de geblesseerde David Neres keerde Van de Beek terug in de basis.

Direct belangrijk!
Er was slechts 1 minuut gespeeld toen de Johan Cruijff ArenA al mocht juichen. Van de Beek zorgde voor een ware bliksemstart. Na een hoge pass van Ziyech kon Tadic de bal panklaar leggen voor de inlopende Van de Beek, die met een lage schuiver doelman Boyko kansloos liet. Het schot was niet hard, maar toch genoeg om Ajax een voorsprong te bezorgen.

In de fase na de goal waren de Ajacieden vooral op de helft van de tegenstander te vinden. De opstomende Noussair Mazraoui en Nico Tagliafico zorgden voor onrust in de Oekraïnse verdediging. Ajax beloonde zichzelf niet en kreeg daar even later zelfs de rekening voor gepresenteerd. Andre Onana had nog een antwoord op de kopbal van Tamas Kadar uit een corner, maar de rebound van Tomasz Kedziora was hem te machtig: 1-1.

Comfortabel de kleedkamer in
Ondanks de tegentreffer was het Ajax dat het betere van het spel hield. Ziyech besloot het eens van afstand te proberen, en met succes! Zijn schot werd van richting veranderd en belandde in de verre hoek. Even later, vlak voor rust, werd het zelfs nog 3-1. De opgekomen Tagliafico had een afgemeten voorzet in petto voor Tadic, die de bal bij de 1e paal fraai binnenwerkte.

In de tweede helft toonde Dynamo Kiev meer aanvallende intenties. Ajax werd vaker teruggedrongen op de eigen helft. In de 62e minuut zorgde dit er zelfs voor dat Matthijs de Ligt op de doellijn moest redden op een poging van Vitaly Buyalskiy.

Halverwege het tweede bedrijf kreeg Ajax weer grip op het spel, wat bijna leidde tot de 4e Amsterdamse treffer. Klaas Jan Huntelaar maakte bijna zijn 5e Europese doelpunt van het nog prille seizoen, maar zijn kopbal spatte uiteen op de lat.

Vlak voor tijd trof ook Ziyech het aluminium, zijn schot belandde op de paal. Het bleef zodoende bij 3-1. Al met al een prima overwinning, waardoor Ajax met een marge 2 van goals afreist naar Kiev.

Lees ook: Liveblog: Ajax verslaat Kiev en verschaft zich goede uitgangspositie
Bekijk ook:
FIFA SKILL GAMES #1 | DAVID NERES vs NICO TAGLIAFICO

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl