Ajax doet goede zaken dankzij ruime zege op NAC

ajax-doet-goede-zaken-dankzij-ruime-zege-op-nac
ajax-doet-goede-zaken-dankzij-ruime-zege-op-nac

Socials

Erik ten Hag had vanwege het goede spel tegen Real Madrid geen reden tot wisselen. De voorhoede bestond wederom uit Hakim Ziyech, Dusan Tadic en David Neres. Laatsgenoemde liet zich de eerste 5 minuten direct gelden. Hij dribbelde behendig langs zijn tegenstanders, gaf 2 keer een goede pass, maar de beloning bleef vooralsnog uit in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax bleef jacht maken op de openingstreffer en was via Donny van de Beek dichtbij, zijn schot spatte uiteen op de paal. De grootste kans kwam echter verrassend op naam van Kastaneer. De NAC-spits stond vogelvrij in het strafschopgebied, maar zag zijn schot gekeerd worden door Andre Onana.

Tadic schiet Ajax op voorsprong
Juist op het moment dat NAC iets uit zijn schulp kroop, sloeg Ajax toe. Een vrije trap van Ziyech belandde op een hand en op aanraden van de VAR wees scheidsrechter Siemen Mulder naar de stip. Tadic legde aan en faalde niet: 1-0. Het was alweer zijn 14e treffer in de Eredivisie.

De Johan Cruijff ArenA veerde vlak voor rust nog 1 keer op. Matthijs de Ligt raakte met zijn kopbal de bovenkant van de lat. Ten Hag voerde vervolgens 1 wissel door: Dolberg verving landgenoot Lasse Schöne.

Ajacieden willen meer & meer
Dolberg had niet lang nodig om zijn stempel te drukken. Met een wonderschone hakbal verzorgde hij de 2e treffer van de middag. Het verzet van NAC was gebroken, want 6 minuten later werd het alweer 3-0. Ziyech, ook aangever bij de 2-0, legde een hoekschop op het hoofd van Tagliafico, waarna NAC-spits Kastaneer het laatste zetje gaf: 3-0.

De Amsterdammers namen geen gas terug. Tadic schoot vanaf een moeilijke hoek de 4-0 tegen de touwen en minuten later leek ook Ziyech zijn treffer mee te pikken. Zijn schot belandde via Erik Palmer-Brown in het doel: 5-0. De speler van NAC kreeg na bestudering van de beelden de treffer op zijn naam. De Ligt gebaarde naar Dolberg dat hij direct de bal moest pakken. De Ajacieden wilden meer.

69. De zon schijnt, maar het regent kansen in de @CruijffArenA! Ditmaal eindigt een mooie #Ajax-aanval bij Neres, maar de Braziliaan stuit op Van Leer. Ook de rebound van Dolberg gaat er net niet in...#ajanac pic.twitter.com/yOVI8pD9oc

— AFC Ajax (@AFCAjax) February 17, 2019

Maar ondanks 2 grote kansen van invaller Jurgen Ekkelenkamp zat er niet nog een 6e treffer in het vat. Ajax heeft nu een week om zich voor te bereiden op het uitduel met ADO Den Haag. 3 dagen later wacht de bekerwedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip.

Lees ook: Liveblog Ajax - NAC: It's Matchday!
Bekijk ook:
REWIND | It's not over yet

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl