Ajax-jonkies verliezen van Nordsjaelland

ajax-jonkies-verliezen-van-nordsjaelland
ajax-jonkies-verliezen-van-nordsjaelland

Socials

Na afloop van de wedstrijd reisde trainer Erik ten Hag direct door naar Hattem, waar begin van de avond oefenduel nummer 2 wacht. Tegenstander is Steaua Boekarest.

Geduchte opponent
In Putten kwam een overwegend 'jong' Ajax in actie, met veel spelers die vorig seizoen bij de beloften of in de O19 speelden. De jonkies kregen met Nordsjaelland een geduchte opponent tegenover zich.

Nordsjaelland stond in Putten voor zijn generale repetitie. Over een week begint namelijk de Deense competitie. De nummer 3 van vorig seizoen startte sterk en was binnen 5 minuten al tweemaal dreigend geweest voor het doel van Kostas Lamprou. De toon was gezet door de Denen, die in het eerste bedrijf de meeste kansen creëerden.

Puike aanval
Toch was de grootste voor Ajax. Na een snelle uitbraak en prima voorzet van Ché Nunnely drukte Hassane Bandé af, maar de keeper van Nordsjaelland voorkwam een fraaie Amsterdamse treffer.

Na rust hield FC Nordsjaelland de overhand. Het leidde uiteindelijk ook tot de openingstreffer. Benjamin van Leer, na rust in de ploeg gekomen voor Lamprou, liet los en Andreas Olsen drukte af: 0-1. In het vervolg van de wedstrijd konden de Ajacieden er weinig tegenover stellen, op een kans voor Kaj Sierhuis na. Zijn inzet ging voorlangs.

Eer gered door Solomons
Nordsjaelland was beduidend gevaarlijker, maar had het vizier niet altijd op scherp. Met name bij Godsway Donyoh ontbrak de scherpte. Toch maakte zijn ploeg nog een 2e en zelfs 3e treffer, via Karlo Bartolec en Rasmussen. Solomons redde in blessuretijd na een scherp aangemeten vrije trap nog de eer voor Ajax.

Ajax - FC Nordsjaelland 1-3 (0-0). 60. Olsen 0-1, 80.  Bartolec 0-2, 88. Rasmussen 0-3, 90+2, Solomons 1-3

Opstelling Ajax: Lamprou (46. Van Leer), Orejuela (82. Solomons), Bakboord, Botman (60. Kemper), Bakker, Ekkelenkamp (70. Johnsen), Bijleveld (60. Pasquali), De Wit, Nunnely (60. Kühn), Sierhuis (82. Pereira), Bandé (70. Jensen)

Lees ook: Liveblog Ajax - Steaua Boekarest

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl