Ajax kent probleemloze avond in Noordwijk

ajax-kent-probleemloze-avond-in-noordwijk
ajax-kent-probleemloze-avond-in-noordwijk

Socials

Schuurs maakte - net als Gravenberch en invaller Jurgen Ekkelenkamp - zijn 1e goal voor Ajax 1. Ook Kasper Dolberg, Donny van de Beek en Zakaria Labyad (2) waren doeltreffend.

Ajax trof op het terrein van VV Noordwijk de amateurs van Te Werve, dat 6 niveaus lager in de Tweede Klasse uitkomt. De Rijswijkers begonnen nog enthousiast aan de wedstrijd. Toen Te Werve na een minuut of 10 was uitgeraasd, nam Ajax de touwtjes in handen. Niet veel later volgde de voorsprong.

Schuurs en Dolberg slaan toe
De bal bleef liggen in de 16 van Te Werve en kwam zo voor de voeten van Schuurs. De debutant schoot de bal onberispelijk binnen. Zeven minuten later was het Eiting die Dolberg 1-op-1 zette met de keeper. De Deen bleef koeltjes en schoof de bal langs de keeper van Te Werve in de goal: 0-2.

Ajax was de dominante ploeg in Zuid-Holland. Na een half uur werd het al 0-3 voor de Amsterdammers. Vanaf de linkerkant gaf Mitchel Bakker een voorzet. Het voorbereidende werk van de debutant was perfect op maat voor Donny van de Beek, die van dichtbij kon binnen schieten.

Nog voor rust werd het 0-4 voor Ajax. Een vrije trap van Carel Eiting plofte op het hoofd van Labyad. Achterwaarts kopte hij de bal met een boog in het doel.

Bij aanvang van de tweede helft maakt Lang zijn debuut voor Ajax. De 19-jarige verving David Neres. Een kwartier na rust kreeg Labyad de bal aan de linkerkant. Hij kapte naar binnen en schoot de bal strak in de korte hoek.

Subtiele boogbal
Meteen na de 0-5 maakte Jurgen Ekkelenkamp zijn opwachting in het team van Ten Hag. Niet veel later wist hij dit te bekronen met een treffer. Een subtiele boogbal van Schuurs op de borst van Ekkelenkamp zorgde ervoor dat laatstgenoemde van dichtbij zijn 1e goal in de hoofdmacht van Ajax kon maken.

In de 82e minuut volgde nog een speciaal moment op Sportpark Duinwetering. Gravenberch schoot vanaf de rand van de 16 strak in de hoek de 0-7 binnen en werd daarmee de jongste doelpuntenmaker ooit voor Ajax.

Tekst: Ajax.nl/Niels van Sleeuwen
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl