Ajax koning balbezit, Vitesse meester in de lucht

ajax-koning-balbezit-vitesse-meester-in-de-lucht
ajax-koning-balbezit-vitesse-meester-in-de-lucht

Socials

Ajax verliefd op de bal
Ajax had dit seizoen gemiddeld 67% balbezit, het meest van alle clubs dit Eredivisie-seizoen. Qua schotprecisie behoort het tot de middenmoot: Ajax schoot 57 keer richting het vijandelijke doel, maar scoorde daaruit 6 keer (11%). 

Aan de andere kant heeft Andre Onana het al 3 wedstrijden goed voor elkaar. Ajax kreeg dit seizoen namelijk de minste schoten tegen (24 - 1 doelpunt, 4%). Voor vanmiddag schuilt voor Ten Hag en co het gevaar in de lucht: Vitesse maakte al 3 kopdoelpunten dit seizoen, geen enkele andere ploeg maakte er meer.

Vitesse: 5 punten en uitschakeling in Europa
Vitesse heeft met de Russische Leonid Slutski een nieuwe coach voor de groep staan. De ploeg begon de Eredivisie overtuigend met een 5-1-zege op FC Groningen. Daarna speelde de ploeg gelijk tegen Heerenveen (1-1) en AZ (0-0).

Vitesse heeft zich afgelopen zomer flink versterkt. Zo kwamen Martin Ă–degaard (Real Madrid/sc Heerenveen), Charly Musonda , Jake Clarke-Salter en Eduardo (Chelsea) op huurbasis over. Daarnaast loopt er met Danilo Doekhi een oude bekende rond. De verdediger kwam over van Jong Ajax. 

Jubileum voor Van de Beek?
Donny van de Beek heeft 99 competitiewedstrijden achter de rug. Wanneer de 21-jarige middenvelder tegen Vitesse minuten maakt, dan betekent het een mijlpaal van 100 competitieduels in het betaald voetbal. Van de Beek speelde 35 wedstrijden voor Jong Ajax en 64 in de Eredivsie.

Van de Beek stond vorig jaar 2 keer in de basis tegen Vitesse. Het uitduel ging met 3-2 verloren en ook aan het thuisduel (1-2) hielden de Ajacieden 0 punten over. Tijd voor revanche...

Lees ook: Ten Hag: 'Vitesse altijd een lastige tegenstander'
Bekijk ook:
Gelukkige Ziyech blijft het hele seizoen Ajacied

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst en Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl