Ajax O19 houdt Bayern O19 last-minute op gelijkspel

ajax-o19-houdt-bayern-o19-last-minute-op-gelijkspel
ajax-o19-houdt-bayern-o19-last-minute-op-gelijkspel

Socials

De voetbalmiddag begon met een tegenvaller voor de Ajacieden. Nicolas Kühn haakte last-minute af met een enkelkwetsuur. Trainer John Heitinga paste zijn basisploeg noodgedwongen razendsnel aan. Maar hét doel van de middag bleef onveranderd: de glansrijke 6-0-zege op de O19 van AEK Athene moest in Zuid-Duitsland een goed vervolg worden gegeven.

Overtuigend uit de startblokken
Op de Bayern Campus schoot Ajax overtuigend uit de startblokken. Via Mitchel Bakker, Brian Brobbey en Victor Jensen belande de bal bij Noa Lang. De aanvaller rondde af met een hard en droog schoot: 0-1. Daarmee had de ploeg van John Heitinga al na amper 2 minuten - en na het 1e schot op doel - de luxe van een voorsprong. Ook op de Toekomst tegen de Griekse leeftijdgenoten beleefden de Amsterdammers al een droomstart.

Lang with the perfect start! ✖️✖️✖️#UYL #bayaja pic.twitter.com/9v3htAfUYu

— AFC Ajax (@AFCAjax) 2 oktober 2018

Bayern deed na een kwartier iets terug. De vrije trap van Angelo Stiller, net buiten de zestien afgevuurd, zeilde uiteindelijk nipt en via de dwarslat over het doel van Issam El Maach. Maximilian Franzke mocht luttele tellen later ook al uithalen. Dit keer voorkwam El Maach hoogstpersoonlijk een tegentreffer. Dezelfde Ajacied redde ook al fraai op de uithaal van oud-Feyenoorder en huidig Bayern-aanvaller Joshua Zirkzee. Ajax had het na de snelle openingsgoal al snel lastig met de Duitsers.   

35. El Maach in vorm! De doelman van #AjaxO19 houdt zijn ploeg op de been met een aantal fraaie reddingen. ⛔️#UYL #bayaja

— AFC Ajax (@AFCAjax) 2 oktober 2018

Ajax herpakte zich en begon sterk aan de 2e helft. De doelpoging van Jensen verdween rakelings naast het doel. Ook Brobbey kreeg kort daarop een kolossale scoringskans. De spits zag zijn vrije kopbal atletisch uit de lucht geplukt worden door Christian Früchtl. Zo trokken de Ajax-talenten het initiatief na de bij vlagen moeizaam verlopen 1e helft tóch weer overtuigend naar zich toe.  

Desondanks waren het de Zuid-Duitsers die scoorden. Uit een indraaiende corner kon verdediger Lukas Mai van dichtbij scoren: 1-1. Het was eerlijkheidshalve ook een treffer die de Duitsers, zeker op basis van het wedstrijdbeeld voor rust, toekwam.

Ajax leek de kluts even kwijt na 2e tegengoal

De thuisploeg boog de achterstand zelfs om naar een voorsprong toen Meritan Shabani doeltreffend uithaalde. Aan het rake schot ging een korte scrimmage in het doelgebied vooraf. Shabani vond de ruimte en schoot hard binnen: 2-1. Ajax leek de kluts even kwijt na de 2e tegengoal. Het was opnieuw aan El Maach te danken dat Bayern niet nog verder afstand nam. De Ajacied hield het spannend op de Bayern Campus.

Jurgen Ekkelenkamp kreeg in de slotfase nog een kans om Ajax weer naast Bayern te brengen. Dit keer voorkwam doelman Früchtl een doelpunt. De gelijkmaker kwam er alsnog. In de volgende aanval schoot Sven Botman na een scrimmage en in de 90e minuut zó hard in, dat geen Duitser de bal nog kon keren. Daarmee kreeg ook Ajax een treffer die het toekwam en bleef het Youth League-duel onbeslist: 2-2.

The German way! ⏱ 90’ ��#AjaxO19 #UYL #bayaja pic.twitter.com/bvVHq3ku99

— AFC Ajax (@AFCAjax) 2 oktober 2018

Op dinsdag 23 oktober wacht Ajax Onder 19 alweer een nieuwe klus in de Youth League. Op sportcomplex de Toekomst is vanaf 14:00 uur Benfica de tegenstander.

FC Bayern O19 – Ajax O19 2-2 (0-1). 2. Lang 0-1, 59. Mai 1-1, 70.Shabani 2-1, 90. Botman 2-2.

Opstelling Ajax O19: El Maach; J. Timber, Q. Timber (82. Musampa), Botman, Bakker; Ekkelenkamp, Jensen (72. Schön), Gravenberch; Dest, Brobbey, Lang (60. Van Gelderen).

Lees ook: Sterk O19 walst over AEK heen
Lees ook: Liveblog Bayern - Ajax

Tekst: Ajax.nl
Beelden: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl