Ajax O19 rekent af met PSV in doelpuntrijke topper

ajax-o19-rekent-af-met-psv-in-doelpuntrijke-topper
ajax-o19-rekent-af-met-psv-in-doelpuntrijke-topper

Socials

Ajax O19 - PSV O19 was niet alleen een topper, maar ook een clash tussen John Heitinga en Ruud van Nistelrooy - voormalig ploeggenoten bij het Nederlands elftal. Laatstgenoemde nam het stokje over van Mark van Bommel, die doorschoof naar de hoofdmacht van PSV.

Beide coachen wonnen de 1e 3 competitieduels met hun ploeg, iets dat ook Sparta O19 lukte. De Ajacieden wensten de concurrent op 3 punten te zetten en gingen overtuigend van start. Een schot van Nicolas Kühn en kopbal van Brobbey waren wapenfeiten van een sterk begin, maar leverden geen goals op.

Patstelling doorbroken
Vervolgens geraakte de wedstrijd in evenwicht. Beide teams hadden hun defensie goed op orde, waardoor grote kansen uitbleven. De patstelling werd op slag van rust doorbroken door Brobbey. De spits werd weggestoken door Kühn, bleef knap op de been en rondde af: 1-0.

Direct na de thee viel Olivér Horváth in. De buitenspeler verruilde in de zomer Ajax voor PSV en was gebrand om zich tegen zijn oude teamgenoten te laten zien. Dat lukte hem. Horvath bracht al vlot Yorbe Vertessen in stelling, maar de spits was niet doeltreffend. Even later was het volgens dezelfde weg wel raak. Horvath gaf voor en via doelman Issam El Maach belandde de bal op de hak van Vertessen. De (fortuinlijke) gelijkmaker was daarmee een feit.

Brobbey assist, Jensen afmaker
Vliegensvlug volgde het antwoord van Ajax, want nauwelijks een minuut later was het alweer 2-1. Brobbey zette een aanval op en snelde naar de rechterkant. Zijn voorzet op maat werd door Jensen tot doelpunt gepromoveerd.

Niet veel later werd de marge zelfs naar 2 getild. Dest werd door het hart van de PSV-defensie vrijgespeeld en drukte vanaf de rand van het zestienmetergebied doeltreffend af: 3-1.

Thanks for the support! 😍#AjaxO19 #ajapsv pic.twitter.com/clMybdrFYN

— AFC Ajax (@AFCAjax) September 25, 2018

De buit leek binnen voor Ajax, dat via een kopbal van Brobbey nog de paal raakte, maar niets was minder waar. PSV deed iets terug via Damian Timan. Hij liet doelman El Maach met een laag schot kansloos: 3-2.

Offensief
De spanning was daarmee helemaal terug. PSV zette aan, op jacht naar de openingstreffer. Ondanks het Eindhovense slotoffensief waren de grootste kansen voor Ajax. PSV-doelman Van Dorp hield de thuisploeg eerst nog in 2 instanties van de 4-2 af. Het bleek uitstel van executie. De 4e Amsterdamse goal kwam er alsnog, via Jensen.

Ajax O19 - PSV O19 4-2 (1-0). 43. Brobbey 1-0, 55. Vertessen 1-1, 56. Jensen 2-1, 61. Dest 3-1, 80. Timan 3-2, 90+3. Jensen 4-2

Opstelling Ajax O19: El Maach; Van Gelderen, J. Timber, Botman, Douglas; Q. Timber, Hansen (71. Abid), Jensen; Kühn, Brobbey (90+1 Aberkane), Dest.

Lees ook: Nieuw op YouTube: Nathan & de Talent Tuesday Show!

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl