Ajax O19 speelt gelijk in spektakelstuk bij Benfica

ajax-o19-speelt-gelijk-in-spektakelstuk-bij-benfica
ajax-o19-speelt-gelijk-in-spektakelstuk-bij-benfica

Socials

Ajax blijft wel koploper in groep E, met 8 punten uit 4 duels. Bayern München en Benfica volgen op 1 punt daarachter. AEK Athene, over 3 weken de volgende opponent, staat nog op de hatelijke 0.

Vroege tegentreffer
Ajax O19 had het lastig in de eerste helft en kwam al vroeg op achterstand. Na een overtreding van Noa Lang ging de bal op de stip en Santos wist wel raad met het buitenkansje vanaf 11 meter. Het vervolg van de eerste helft had een open karakter. Ajax O19 kwam beter in de wedstrijd, maar kon niet verhinderen dat ook het sterke Benfica kansen kreeg. Issam El Maach toonde zich echter een betrouwbare sluitpost.

Zelf kreeg Ajax grote kansen via Ryan Gravenberch en Ekkelenkamp, maar die waren niet aan de middenvelders besteed. Toch werd het vlak voor rust alsnog gelijk. Quinten Timber bediende met een fraaie steekpass Lang, die op zijn beurt Brobbey vond. De spits tekende voor zijn 1e Youth League-treffer: 1-1.

Daar is ie! 😍
Zijn eerste doelpunt in de @UEFAYouthLeague! 🤜🤛#UYL #benaja pic.twitter.com/Rs9DUKHksY

— AFC Ajax (@AFCAjax) November 7, 2018

Spetterend 1e kwartier na rust
Die treffer gaf vertrouwen, want Ajax O19 schoot in de tweede helft uit de startblokken. Binnen het kwartier was het tweemaal raak, eerst via Ekkelenkamp en vervolgens via Kühn. Zo was het 1-3 en leken de Ajacieden hard op weg om uitstekende zaken te doen. Dat had helemaal het geval geweest als de ploeg van John Heitinga de kansen op 1-4 had afgemaakt.

Benfica knokte zich echter terug in de wedstrijd. Na 73 minuten kreeg de thuisploeg voor de 2e keer een strafschop. Aanleiding was een overtreding van Sven Botman. El Maach werd vanaf de stip opnieuw gepasseerd. Het werd vervolgens ook nog 3-3. Ramos werkte binnen nadat Ajax O19 de bal na een corner niet weg had gekregen uit de eigen 16.

Benfica O19 - Ajax O19 3-3 (1-1). 13. Santos 1-0 (strafschop), 45. Brobbey 1-1, 48. Ekkelenkamp 1-2, 57. Kühn 1-3, 73. Dantas 2-3 (strafschop), 82. Ramos 3-3.

Opstelling Ajax O19: El Maach, Bakboord, J. Timber (46. Van Gelderen), Botman, Bakker, Q. Timber, Gravenberch, Ekkelenkamp, Kühn, Brobbey (75. Dest), Lang

Lees ook: Liveblog: Tijd voor het hoofdgerecht

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl