Ajax schaart zich bij laatste 4 bekertoernooi

ajax-schaart-zich-bij-laatste-4-bekertoernooi
ajax-schaart-zich-bij-laatste-4-bekertoernooi

Socials

Trainer Erik Ten Hag wijzigde zijn basiself op 4 plekken ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen zondag, ook tegen Heerenveen. Lisandro Magallán maakte zijn officiële debuut, Andre Onana keerde terug onder de lat en Rasmus Kristensen & Klaas Jan Huntelaar begonnen ditmaal in de basis.

Snel begin
Ajax begon voortvarend aan het duel. In de 3e minuut was het al raak: na een lage voorzet van Kristensen kon Mazraoui afdrukken. De thuisploeg ging door en kreeg via Huntelaar een grote kans op een verdubbeling van de voorsprong, zijn kopbal ging voorlangs.

Saillant detail: na 10 minuten werd bekendgemaakt dat er door een technische storing de gehele wedstrijd geen gebruik kon worden gemaakt van de VAR.

De 2-0 liet echter niet lang op zich wachten. Uit een hoekschop van Hakim Ziyech bleef het leer liggen voor Van de Beek. De middenvelder werkte de bal, met hulp van de Heerenveen-keeper Warner Hahn, in het doel.

Mazraoui en Van de Beek
Domper in de 1e helft was het uitvallen van Mazraoui. De doelpuntenmaker die op het middenveld begon werd na 30 minuten spelen vervangen door Lasse Schöne. De sfeervolle Johan Cruijff ArenA werd voor de rust nog wel getrakteerd op Ajax’ 3e. Na een slim balletje van Dusan Tadic kon Van de Beek in de 38e minuut zijn 2e van de avond binnenlopen.

Het spelbeeld in de tweede helft bleef hetzelfde. Ajax was sterker en nam het Friese doel meerdere malen onder vuur, zonder succes. In tegenstelling tot afgelopen zondag was Heerenveen niet in staat gevaarlijke counters op de mat te leggen. Dit zorgde voor een eenzijdig tweede bedrijf waarin Ajax de controle had.

Toch lukte het Heerenveen om te scoren. Door een foute terugspeelbal van Kristensen kon Pelle van Amersfoort in de 84e de 3-1 aantekenen. In de 89e minuut had Sam Lammers de kans om de wedstrijd nog spannender maken. De spits, die zondag nog 2 keer trefzeker was, zag zijn zelfversierde penalty worden gekeerd door Onana.

Door de overwinning gaat Ajax in de koker voor de loting van de halve finale die zaterdag plaatsvindt. Zondag wacht alweer de volgende belangrijke wedstrijd: de Klassieker in Rotterdam tegen Feyenoord.

Lees ook: Liveblog Ajax - SC Heerenveen
Bekijk ook
: 'Als Barcelona serieus is, is dat een droom'

Tekst & Beelden: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl