Ajax schiet 4 keer raak tegen PEC in oefenduel op de Toekomst

ajax-schiet-4-keer-raak-tegen-pec-in-oefenduel-op-de-toekomst-
ajax-schiet-4-keer-raak-tegen-pec-in-oefenduel-op-de-toekomst-

Socials

Klaas Jan Huntelaar, David Neres en Zakaria Labyad behoorden tot de basisklanten op het zonovergoten sportpark, waar Ajax de nummer 10 van de Eredivisie ontving. PEC Zwolle startte sterk. Via een aanval over rechts bezorgde Giovanni Hiwat de gasten een voorsprong: 0-1.

Gelijkmaker Cerny
De Zwollenaren lieten de nodige kansen op de 0-2 liggen, waarna Ajax de gelijkmaker produceerde. Huntelaar bracht Vaclav Cerny met een slim balletje in stelling. De jonge aanvaller faalde niet en schoof de bal onder PEC-doelman Mickey van der Hart door: 1-1.

Na 20 minuten kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Teun Bijleveld bediende vanaf de linkerkant Huntelaar op maat, waarna de spits kon scoren. Ajax en PEC creëerden nog enkele goede kansen, waarbij PEC-speler en oud-Ajacied Zian Flemming nog het dichtst bij een treffer was. Zijn inzet belandde naast Kostas Lamprou op de paal.

Gemiddelde leeftijd nóg jonger
Met het inbrengen van Danilo Pereira en Leo Thethani in de rust werd de gemiddelde leeftijd bij Ajax nóg jonger. Beide aanvallers wisten elkaar vanaf de start van de 2e helft direct goed te vinden. Onder toeziend oog van Marco van Basten - toekijkend op de Bob Haarms Tribune - zette Ajax de ene na de andere aanval op. Invaller Thethani stuitte tweemaal van dichtbij op de Zwolse invaller en doelman Dean Bouzanis. Schoten van Labyad en de ijverige Cerny vlogen over het doel.

Vlak voor tijd maakte Thethani bij zijn 3e grote kans toch zijn doelpunt. Kenneth Taylor, die ook zijn opwachting mocht maken, gaf daarbij de assist. Bijleveld droeg uiteindelijk ook een treffer bij aan de score. Op aangeven van Cerny bepaalde hij de eindstand op 4-1.  

Goalscorers ��⤵️

⚽️ Vaclav Cerny
⚽️ @KJ_Huntelaar
⚽️ Leo Thetani
⚽️ Teun Bijleveld#ajapec pic.twitter.com/tYBuNQGgzE

— AFC Ajax (@AFCAjax) 10 oktober 2018

Opstelling Ajax: Lamprou; Dest (90' Orejuela), Solomons, Kemper, Bakker; Ter Heide (79' Taylor), Bijleveld, Labyad; Neres (46' Thethani), Huntelaar (46' Pereira), Cerny.

Lees ook: Ünüvar droomt in Talent Tuesday Show: 'Basisspeler en kampioen'
Bekijk ook: Ten Hag: 'Gezondheid van spelers voorop'

Tekst: Ajax.nl/Rens Jeucken
Beelden: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl