Ajax speelt De Graafschap op een hoopje

ajax-speelt-de-graafschap-op-een-hoopje
ajax-speelt-de-graafschap-op-een-hoopje

Socials

Ajax - De Graafschap stond in het teken van Charity Matchday. Dat betekent dat de Ajax Foundation een inzamelingsactie hield in en om de Johan Cruijff ArenA. Met de opbrengst worden arme kinderen in de gelegenheid gesteld te sporten. Bovendien hadden de jeugdspelers hun seizoenkaart voor 1 dag ter beschikking gesteld aan kinderen die normaliter niet in staat zijn een Ajax-belevenis te ervaren.

Charity Matchday = Here! @AjaxFoundation ♥️#ajagra #voordetoekomst pic.twitter.com/Z7QFP3o6Jd

— AFC Ajax (@AFCAjax) 16 december 2018

Ajax overtuigt
In de eerste 10 minuten draaide Ajax, dat woensdag nog heel diep was gegaan tegen Bayern München, de duimschroeven gelijk aan bij De Graafschap. Het aanvalsspel leverde veel corners op waaruit weliswaar gevaarlijke situaties ontstonden maar - mede door goed keeperswerk van Agil Ademadi die de geblesseerde Hidde Jurjus verving - nog geen goals. In de 18e minuut was het wel raak. Hakim Ziyech vond Dusan Tadic aan de rechterkant. Die nam aan en schoot vol overtuiging de bal tegen de touwen, 1-0! Het was de opmaat naar meer. Veel meer.

Het had 8 minuten eerder overigens zomaar 0-1 kunnen staan toen bij een spaarzame Doetinchemse uitbraak Van Mieghem alleen op Andre Onana afkwam. De aanvaller van De Graafschap schoot te gehaast waardoor de Ajax-doelman kon redden.

1e Eredivisie-goal voor Mazraoui
De 2-0 liet niet lang op zich wachten. In de 24e minuut opende Ziyech op Donny van de Beek die met een hakje de meegekomen Noussair Mazraoui vond. De verdediger, die al 2 keer in de Champions League scoorde, passeerde doelman Etemadi en maakte zijn 1e in de Eredivisie. Acht minuten later stond de rechtsback aan de basis voor de 3-0. Hij gaf voor aan de vrij gelaten Ziyech die alleen maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten. De score had voor rust nog hoger kunnen uitpakken, maar een inzet van Matthijs de Ligt eindigde tegen de paal.

Hattricks voor Ziyech én Blind
Ajax had gelijk na rust via Ziyech goede kansen, maar Etemadi stond aanvankelijk succes in de weg, zoals Onana in de 56e minuut bij een knappe kopbal van Erik Bakker ook fantastisch redde. Maar Ajax liet zich niet ontmoedigen en gaf de keeper van De Graafschap nog heel vaak het nakijken. Hakim Ziyech zorgde voor 4-0 en 6-0 en Daley Blind, die op 2 februari 2014 voor het laatst in de Eredivisie had gescoord, maakte op schitterende wijze de 5-0. Inmiddels was  Ziyech gewisseld, voor hem kwam Daley Sinkgraven als laatste wissel in het veld.

83. Heel even op adem komen! ��

Wist je dat de laatste goal (tot vandaag) die Daley Blind voor Ajax maakte in 2014 was? Vandaag maakt hij er 2! ��#ajagra pic.twitter.com/UYKRyCWsS4

— AFC Ajax (@AFCAjax) 16 december 2018

Het slotakkoord kwam van Daley Blind. De verdediger die nauwelijks scoort, maakte dit duel tot zíjn wedstrijd. Met nog 2 goals zette hij de eindstand op 8-0. Een prachtige uitslag in een ongeslagen 2018 in de ArenA.

Lees ook: Liveblog Ajax - De Graafschap

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl