Ajax start Europese campagne uitstekend

ajax-start-europese-campagne-uitstekend
ajax-start-europese-campagne-uitstekend

Socials

De Amsterdammers verschaften zich zodoende een goede uitgangspositie voor de return volgende week op Oostenrijkse bodem, waarin de 3e voorronde van de UEFA Champions League bereikt kan worden. De 2 nieuwste aanwinsten, Dusan Tadic en Daley Blind, maakten als invaller(s) hun opwachting.

Basisplaats Eiting, vrije rol Ziyech
Ajax begon het Europese avontuur nog zonder Blind en Tadic in de basis, die pas later in de voorbereiding bij de selectie aansloten. Het leverde onder meer een basisplaats voor Carel Eiting op. Ziyech had in de voorste linie een vrije rol.

Met Ziyech was meteen de meest opvallende speler én smaakmaker van het eerste bedrijf genoemd. De linkspoot nam zijn ploeg bij de hand, trakteerde het publiek op een aantal fraaie staaltjes voetbal en opende de score. Ziyech speelde zich in de 15e minuut knap vrij en haalde met rechts de trekker over. Het op het oog houdbare schot was doelman Jörg Siebenhandl toch te machtig: 1-0.

Hakim Ziyech, the Boss! 🤜🤛#UCL #ajastu pic.twitter.com/1YdWZTTClr

— AFC Ajax (@AFCAjax) 25 juli 2018

De voorsprong was verdiend, want Ajax voerde de regie tegen het verdedigend ingestelde Sturm Graz. De Oostenrijkers gokten op de counter én op gevaar via standaardsituaties. Dat laatste leidde tot 2 dreigende momenten voor de goal van Andre Onana, maar niet tot een goal.


Hunter raakt de paal
Ajax voetbalde makkelijk en creëerde op die manier zijn kansen. Tot een verdubbeling van de score kwam het voor rust echter niet. Klaas Jan Huntelaar raakte met een afstandsschot de paal, terwijl een voorzet van diezelfde Huntelaar door David Neres net niet kon worden binnengewerkt.

De 55e minuut bleek uiteindelijk cruciaal voor het verloop van de wedstrijd. Eerst kreeg Sturm Graz een grote kans op de gelijkmaker, na een snelle counter. Fabian Koch liet echter na de trekker over te halen. Het bleek een dure misser, helemaal toen Koch zich even later aan de overzijde vergreep aan David Neres. Penalty, oordeelde de arbitrage.

Schöne ging achter de bal staan en zag zijn inzet aanvankelijk gekeerd door Siebenhandl. De rebound belandde echter precies voor zijn alerte voeten en de 2-0 was zodoende een feit.

🙈🙈🙈#UCL #ajastu pic.twitter.com/5NjTpNiPNQ

— AFC Ajax (@AFCAjax) 25 juli 2018

Debuut Tadic en Sierhuis, rentree Blind
Ajax zat in een zetel, tot genoegen van de fans. Het publiek klapte even later weer de handen stuk, toen eerst Tadic debuteerde en 6 minuten voor tijd ook Blind zijn opwachting maakte. Vlak voor tijd debuteerde ook Kaj Sierhuis nog.

Zodoende werd het een prima avond, die nog mooier had kunnen eindigen als er een 3e treffer was gemaakt. Die bleef uit, ondanks kansen voor Huntelaar(3) en Ziyech.

Samenvatting Ajax - Sturm Graz (2-0) ⬇️⬇️

Lees ook: Liveblog Ajax - Sturm Graz
Bekijk ook: Statistieken Ajax - Sturm Graz

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl