Ajax verliest 1e oefenduel van Anderlecht, zorgen om Bandé

ajax-verliest-1e-oefenduel-van-anderlecht-zorgen-om-bande
ajax-verliest-1e-oefenduel-van-anderlecht-zorgen-om-bande

Socials

De Ajacieden begonnen stroef aan de wedstrijd. Het gaf Benjamin van Leer de gelegenheid om zich te onderscheiden met een aantal fraaie reddingen. De doelman moest in de 6e minuut alsnog zijn meerdere erkennen in Edo Kayembe, die vanaf de linkerkant raak schoot. 

Blessure Bandé
Het oefenduel werd 5 minuten later opgeschrikt door een ogenschijnlijk zware blessure van Bandé. De rappe buitenspeler kreeg een harde tackle te verwerken en moest per brancard het veld verlaten. Het is nog niet bekend hoe ernstig de blessure van de jongeling uit Burkina Faso is. 

Gelijkopgaande strijd
Erik ten Hag bracht Ché Nunnely in de ploeg en greep de behandeling aan om zijn verdediging toe te spreken. ,,Rugdekking geven’’, zo luidde zijn advies. Navajo Bakboord, Sven Botman, Jurgen Ekkelenkamp en Boy Kemper knoopten het in hun oren. Een tip die zorgde voor defensieve stabiliteit en een gelijkopgaande strijd.

Ajax profiteerde vlak voor rust van het betere spel. Sierhuis zag zijn kopbal gekeerd worden, maar de goaltjesdief was er vervolgens snel bij om de rebound en de 1-1 binnen te tikken.

Voorsprong Anderlecht
De Ajacieden konden de opwaartse lijn niet doortrekken naar de tweede helft. Navajo Bakboord leverde de bal in, waarna Anderlecht-aanvaller Mohammed Dauda het leer koelbloedig in de hoek schoot. Niet veel later breidde Ryota Morioka de Belgische voorsprong uit met een trefzekere rebound: 1-3. 

Ajax vocht zich weer terug aan de hand van Sierhuis. De goaltjesdief kreeg via een hakje van Ché Nunnely de bal op een presenteerblaadje en wist daar raad mee. Sierhuis bracht de stand met een hard schot op 2-3. 

Doelpuntrijk slotstuk
Het slot van de wedstrijd kon nog rekenen op 3 doelpunten. De 2-4 van Anderlecht kwam op naam van Knowledge Musona, die de bal slim over Van Leer stifte. Vervolgens zorgden een eigen doelpunt van Kayemba (3-4) en Morioka (3-5) voor de laatste wapenfeiten van de wedstrijd.

Later vandaag staat deel 2 van Ajax - Anderlecht op de rol. De wedstrijd in het Olympisch Stadion begint om 19:30 uur en wordt live uitgezonden op Ziggo Sport.

Ajax - Anderlecht 3-5 (1-1) 6. Kayembe 0-1, 43. Sierhuis 1-1, 47. Dauda 1-2, 59. Marioka 1-3. 64. Sierhuis 2-3. 83. Musona 2-4, 85. Kayembe 3-4 (eigen doelpunt), 91. Marioka 3-5.

Opstelling Ajax: Van Leer, Bakboord, Botman (45. Pasquali), Ekkelenkamp, Kemper (46. Owusu); Gravenberch, De Wit (70. Jensen), Bijleveld; Bandé (11. Nunnely), Sierhuis, Lang (75. Kuhn).

Lees ook: Ajax en adidas verlengen partnership tot 2025

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl