Ajax Vrouwen besluiten mooie week in stijl

ajax-vrouwen-besluiten-mooie-week-in-stijl
ajax-vrouwen-besluiten-mooie-week-in-stijl

Socials

Door de zege wist de ploeg van Benno Nihom een mooie week in stijl af te sluiten. Woensdag werd ten koste van Sparta Praag de laatste 16 van de UEFA Women's Champions League bereikt. Maandag wordt duidelijk wie in de achtste finales de tegenstander wordt. Dan is de loting.

Bliksemstart
De start van de Ajax Vrouwen was voortvarend. Al na 5 minuten opende Jansen de score. De spits kon binnenkoppen na uitstekend voorbereidend werk van Marjolijn van den Bighelaar. Even later was de thuisploeg dichtbij een verdubbeling van de score. Doelvrouw Paulina Quaye redde echter knap op een kopbal van Eshly Bakker.

De Ajax Vrouwen bleven heer en meester en dominant. Grote kansen waren in het vervolg van de eerste helft echter schaars. Dat kwam omdat er ook de nodige slordigheden in het Amsterdamse spel zaten opgesloten.

Kort na rust leek de 2-0 alsnog in de maak. Line Røddik Hansen raakte echter de lat. Halverwege de tweede helft volgde de 1e grote kans voor Alkmaar, maar Simone Kets schoot in kansrijke positie hoog over.

Lewerissa ingebracht
Twintig minuten voor tijd maakte Lewerissa haar opwachting. De aanvaller, midweeks nog de grote vrouw tegen Sparta Praag, was wederom goud waard. In de 81e minuut tekende ze voor de 2-0 en de beslissing van de wedstrijd.

De 3 punten zijn een welkome aanvulling voor de Ajax Vrouwen, die in de competitie 2 keer tegen averij waren opgelopen. De Ajax Vrouwen stijgen naar de 2e plaats in de Eredivisie, op een punt achterstand van PSV.

Ajax Vrouwen - VV Alkmaar 2-0 (1-0). 5 Jansen 1-0, 81. Lewerissa 2-0

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop; Van der Most, Røddik Hansen (76. Van der LInden), De Sanders (87. Doorn), Van Es; Munsterman, Zeeman, L. Bakker (70. Lewerissa); E. Bakker, Jansen, Van den Bighelaar

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jacques Kattenburg

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl