Ajax Vrouwen herpakken zich met zege op Achilles

ajax-vrouwen-herpakken-zich-met-zege-op-achilles-
ajax-vrouwen-herpakken-zich-met-zege-op-achilles-

Socials

De 26-jarige Jansen zorgde in de 20e minuut hoogstpersoonlijk voor een droomstart. De centrumspits verlengde een scherpe vrije trap van Lisa Doorn naar de lange hoek: 1-0. Nadat de ban was gebroken werd het eenrichtingsverkeer naar het doel van de Groesbekers...

Het thuispubliek hoefde niet lang te wachten op de 2e treffer, want 10 minuten later was het wederom Jansen die de score verdubbelde. Na een pass van Linda Bakker omspeelde de goaltjesdief de doelvrouw en schoot ze raak. Het was alweer haar 9e treffer deze competitie.

Beslissing door Eshly Bakker
Vroeg in de 2e helft zorgde Eshly Bakker voor de definitieve beslissing van de wedstrijd. Met een schot vanaf de zijkant van het strafschopgebied verschalkte ze de doelvrouw van Achilles. Na 58 minuten spelen stond er 3-0 op het scorebord in Amsterdam. Een goede reden tot juichen!

Nihom zag dat het goed zat en besloot om een aantal spelers rust te geven. Zo verlieten Liza van der Most, Kika van Es en doelpuntenmaker Jansen het veld voor Gwyneth Hendriks, Loïs Schenkel en Marjolijn van den Bighelaar. De nieuwe krachten speelden de wedstrijd uit, het bleef 3-0 op de Toekomst.

De Ajax Vrouwen nemen door deze zege plek 2 over van ADO Den Haag. Over 2 weken staat de topper tegen de PSV Vrouwen op het programma. Het duel in Eindhoven is een directe strijd om de koppositie.

Ajax Vrouwen: Ubachs, Van der Most (71. Hendriks), Dijkstra, Doorn, Van Es (79. Schenkel); Munsterman, Salmi, Jansen (83. Van den Bighelaar); L. Bakker, E. Bakker, Lewerissa.

Lees ook: Ajax Vrouwen nemen met grote nederlaag afscheid van CL
Bekijk ook:
Highlights Ajax Vrouwen - Achilles '29

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl