Ajax Vrouwen hervatten competitie met simpele zege

ajax-vrouwen-hervatten-competitie-met-simpele-zege
ajax-vrouwen-hervatten-competitie-met-simpele-zege

Socials

Natuurlijk kwamen de Ajax Vrouwen vorige week al in een officieel duel in actie. Toen wonnen ze in het bekertoernooi met liefst 0-13 bij Bavel. Nu was het zaak in de competitie de lijn goed door te trekken. Dat lukte in het begin aardig. Al in de 5e minuut schoot Eshly Bakker vanuit een vrijetrap hard raak, 0-1.

Highlights Achilles'29 - Ajax Vrouwen

Daarna kwam het gevaar van Ajax vooral over links via Lewerissa. Maar in de laatste fase van de aanval ontbrak het aan finesse. Tot aan het doelgebied werd er goed gevoetbald, maar daarna strandden de goede bedoelingen. Het dichtste bij een 2e Ajax-goal was Ellen Jansen. Maar zowel het schot als het hakje was net niet doeltreffend. Ook Lewerissa had nog een mogelijkheid; zij had echter ook niet het beetje geluk dat nodig was zodat er met een magere 0-1-tussenstand werd gerust.

Laat op toeren
In de 2e helft ging de ploeg van trainer Benno Nihom op dezelfde manier verder. Voetballend ging het tot de 16 goed, daarna verzandde het spel. Tot de 68e minuut. Toen schoot er weer een Bakker raak, dit keer Linda. 4 minuten later prikte ook Marjolijn van den Bighelaar haar doelpunt mee en 10 minuten voor tijd prijkte er een fraaie 0-4-tussenstand op het scorebord toen Eshly Bakker wederom raak mikte. De wedstrijd eindigde enigszins in mineur toen Ellen Jansen een strafschop miste.

Gotta ♥️ this team! ✖️✖️✖️#achaja pic.twitter.com/eGtA6LvFYg

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 1 februari 2019

Volgende week spelen de Ajax Vrouwen weer eens een thuiswedstrijd. Koploper PSV komt dan naar de Toekomst en aan Ajax de taak de achterstand terug te brengen zodat de marge in de kampioenspoule minder groot is.

��| Dit is de nieuwe stand. VV Alkmaar doet goede zaken en passeert PEC Zwolle op de ranglijst. #EredivisieVrouwen pic.twitter.com/CIXZbPvE2C

— Eredivisie Vrouwen (@Eredivisievr) 1 februari 2019

Ajax Vrouwen: Kop; Van Es (80. Van der Most), Dijkstra, Röddik Hansen, Verhoeven; L. Bakker (77. Salmi), Munsterman, Van den Bighelaar; E. Bakker, Jansen, Lewerissa.

Tekst: Ajax.nl
Archiefbeeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl