Ajax Vrouwen incasseren gelijkmaker in slotfase

ajax-vrouwen-incasseren-gelijkmaker-in-slotfase
ajax-vrouwen-incasseren-gelijkmaker-in-slotfase

Socials

Het was om gek van te worden. Na 2 (recente nederlagen) en 2 gelijkspelen in uitwedstrijden leek alles erop te wijzen dat in Alkmaar de eerste uitzege van het seizoen geboekt zou worden.

Want de Ajax Vrouwen waren de bovenliggende partij op het sportcomplex van AFC '34 in Alkmaar. Na in de 1e minuut met de schrik vrij te zijn gekomen, bouwden de gasten aan een veldoverwicht. De laatste pass was echter net niet goed genoeg om keepster Martens van Alkmaar te verrassen. De scherpe uitbraken van VV Alkmaar wist Ajax steeds (soms wel erg nipt voor de lijn) te pareren. Daardoor stond het bij rust nog altijd 0-0.

Touwtjes in handen
In de tweede helft ging het allengs beter met de Ajax Vrouwen. Nu was de eindpass prima, maar miste vooral Ellen Jansen de scherpte om de grote kansen ook in treffers om te zetten. Zo kopte de spits op de lat en schoot ze net naast. Maar in de 71e minuut was het wel raak voor de Ajax Vrouwen.

De 0-1 van Marjolijn van den Bighelaar! ��#alkaja pic.twitter.com/bSM3baOwZp

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 7 december 2018

Marjolijn van den Bighelaar opende de score en toen twee minuten later Vanity Lewerissa de 0-2 binnengleed leek de eerste uitzege van het seizoen in het mandje. Invalster Kirsten van de Westeringh joeg de defensie van Alkmaar goed op, speelde knap de tegenstander uit maar het schot was te eenvoudig om de keepster te verrassen.

Stuntje
De wedstrijd hobbelde naar het einde. Alkmaar werd aanvankelijk niet meer gevaarlijk, maar na een scrimmage voor het doel van Lize Kop prikte Simone Kets de aansluitingstreffer binnen. Het was inmiddels al blessuretijd en niemand geloofde eigenlijk nog in een stuntje in de wedstrijd. Tot de scheidsrechter Kop bestrafte wegens tijdrekken. Hij gaf Alkmaar een vrije trap en via enkele omwegen in een ogenschijnlijk niet zo'n heel gevaarlijk-ogende situatie lag de bal toch opeens in het doel, 2-2.

Tranen
Ongeloof maakte zich meester van alles en iedereen bij Ajax. Speelsters zochten troost bij elkaar en net zoals de treffers samen werden gevierd, deelden de Ajacieden ook dit leed samen. Het was zonde en onnodig. Dinsdag kan Ajax revanche nemen. Want de coach heeft genoeg lichtpunten in de tweede helft gezien waarop verder gebouwd kan worden. Te beginnen dinsdagavond in eigen huis tegen sc Heerenveen.

Opstelling: Kop; Van der Most, Akkerman, Doorn, Van Es; Munsterman, Van den Bighelaar, Jansen; Verhoeve, E. Bakker, Lewerissa.


Lees ook: Kleine thuiszege Jong Ajax op Top Oss

Tekst: Ajax.nl
Archiefbeeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl