Ajax Vrouwen met lege handen terug uit Eindhoven

ajax-vrouwen-met-lege-handen-terug-uit-eindhoven
ajax-vrouwen-met-lege-handen-terug-uit-eindhoven

Socials

PSV begon het scherpst aan de topper en raakte al in de 1e minuut de lat. Ajax was wakker geschud en kreeg langzaam meer grip op de wedstrijd. Beide ploegen creëerden niet veel maar in de 38e minuut was het raak voor de thuisploeg. Lize Kop greep niet goed in bij een afstandschot, waarna Katja Snoeijs PSV op 1-0 zette. Vanity Lewerissa kopte vlak voor rust nog bijna de gelijkmaker binnen, maar haar inzet werd van de lijn gehaald.

Na rust kreeg Eindhoven een veel sterker Ajax te zien. De regerend landskampioen was dominant, creëerde kansen en was een paar keer heel dicht bij de 1-1. Lucie Akkerman fungeerde als stormram en stichtte veel gevaar. In de laatste minuut kwam Lewerissa nog alleen op keeper Eli Sarasola af, maar de bal ging er niet meer in.

Door de nederlaag zakt Ajax naar de 3e plaats op de ranglijst. PSV staat bovenaan met 21 punten uit 8 duels. ADO is de nieuwe nummer 2 met 16 punten, Ajax heeft 1 punt minder.

Ajax Vrouwen: Kop, Van der Most, Akkerman, Van Es, Van der Linden; Munsterman (65. Verhoeve), Salmi (L. Bakker), Schenkel (80. E. Bakker); Lewerissa, Jansen, Van den Bighelaar.

Lees ook: Akkerman: 'Bij Ajax om stap hogerop te gaan'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl