Ajax Vrouwen na recordzege in kwartfinale beker

ajax-vrouwen-na-recordzege-in-kwartfinale-beker-
ajax-vrouwen-na-recordzege-in-kwartfinale-beker-

Socials

De eerste twintig minuten ging het spel nog over en weer, maar Ajax, dat de afgelopen 2 jaar de beker won, drong steeds nadrukkelijker aan. In de 22e minuut brak spits Ellen Jansen de ban en daarna ging het snel. Binnen 4 minuten voltooide Jansen haar hattrick met een kopgoal en een rake penalty.

26. Wie anders dan Ellen Jansen?! ���� #bavaja pic.twitter.com/ky6WWGEF0R

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 27 januari 2019

Doelpuntenfestijn
De sfeer op Sportpark de Roosberg werd er niet minder om. De ruim 1.000 aanwezige Bavel-fans bleven hun team aanmoedigen. Toch was het de aanhang van Ajax die in minuut 35 weer kon juichen. Lewerissa nam de 0-4 voor haar rekening. Linda Bakker en Marjolijn van den Bighelaar tilden de stand naar 0-6. De 2e treffer van Lewerissa zorgde ervoor dat met een 0-7-voorsprong de kleedkamers werden opgezocht.

Debuut Mourmans
In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: Ajax was heer en meester. De score liep verder op dankzij wederom 2 rake schoten van Lewerissa. Na die goals werd er aan de kant van Ajax driedubbel gewisseld: captain Kika van Es, Van den Bighelaar en Jansen maakten plaats voor Vita van der Linden, Iina Salmi en Kim Mourmans. Laatstgenoemde maakte haar officiële debuut voor de Ajax Vrouwen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Debuut voor Kim Mourmans �� Thumbs up, @kimmourmans95 �� #bavaja

Een bericht gedeeld door Ajax Vrouwen (@ajaxvrouwen) op 27 Jan 2019 om 9:07 (PST)

"Naar mijn debuut heb ik heel lang toegewerkt. Ik heb hard mijn best gedaan om na de winterstop volledig aan te sluiten en dat is gelukt. Ik ben erg blij met mijn eerste minuten en kijk uit naar de tweede seizoenshelft", aldus de stralende Mourmans na afloop.

10! 10! 10!
Ajax bereikte via Eshly Bakker in de 76e minuut de dubbele cijfers. Ze reageerde alert na een klein slippertje bij de keeper van Bavel: 0-10. Lewerissa maakte nog haar 5e en Iina Salmi zorgde in de laatste minuten voor het slotakkoord. De Finse schoot er 2 binnen en bepaalde de eindstand op 0-13. De oude recordzege (0-7, vorig seizoen in bekerwedstrijd tegen DTS Ede) werd hiermee verpulverd.

GOALSCORERS ��

V. Lewerissa ⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️
E. Jansen ⚽️⚽️⚽️
I. Salmi ⚽️⚽️
L. Bakker ⚽️
M. Van den Bighelaar ⚽️
E. Bakker ⚽️ #bavaja pic.twitter.com/GxaOEIju69

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 27 januari 2019

Coach Benno Nihom was tevreden: "Dit zijn wedstrijden waar je het als Ajax bijna niet goed kan doen, behalve als je deze uitslag neerzet. Dat hebben wij gedaan en daar ben ik trots op. Wij zijn heel de wedstrijd gretig op zoek geweest naar goals. De keeper van Bavel heeft ook nog aardig wat ballen gestopt. Wij zijn klaar voor de tweede seizoenshelft, laat maar komen."

VV Bavel - Ajax Vrouwen 0-13 (0-7): 22. Jansen 0-1, 24. Jansen 0-2, 26. Jansen 0-3 (p), 35. Lewerissa 0-4, 37. L. Bakker 0-5, 39. Van den Bighelaar 0-6, 44. Lewerissa 0-7, 66. Lewerissa 0-8, 69. Lewerissa 0-9, 76. E. Bakker 0-10, 81. Lewerissa 0-11, 84. Salmi 0-12, 89. Salmi 0-13.

Opstelling Ajax Vrouwen: Ubachs; Van Es (67. Van der Linden), Dijkstra, Røddik, Verhoeve, Munsterman, Lewerissa, Van den Bighelaar (67. Mourmans), L. Bakker, Jansen (67. Salmi), E. Bakker.

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Anna Vermeulen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl