Ajax Vrouwen na thuiszege op koploper terug in titelrace

ajax-vrouwen-na-thuiszege-op-koploper-terug-in-titelrace
ajax-vrouwen-na-thuiszege-op-koploper-terug-in-titelrace

Socials

De wedstrijd van de waarheid. Zo mocht het laatste duel van de reguliere competitie met PSV wel worden genoemd. De Ajax Vrouwen moesten winnen om nog enigszins druk te blijven houden op PSV in de kampioenspoule.

Na een weifelende openingsfase nam de thuisploeg van Benno Nihom snel het initiatief. De eerste dreiging werd door de Eindhovense ploeg nog afgeweerd en het schot van Soraya Verhoeve eindigde in handen van Eli Sarasola.

Anders dan eerder dit seizoen in Eindhoven, beloonden de Ajax Vrouwen zich nu wel voor het betere spel. Linda Bakker zette voor vanaf rechts, Ellen Jansen schoot van afstand en Eshly Bakker veranderde het schot van richting. Sarasola was daardoor kansloos. De oud-Ajacied ontstak in Spaanse woede, want naar haar mening stond Bakker buitenspel toen ze de bal beroerde. Haar verdediger liep echter volgens de grensrechter nét te laat naar voren, waardoor ze buitenspel ophief en Ajax een feestje kon bouwen, 1-0. Kort daarna trof PSV de paal. Nihom en zijn team konden met een keurige 1-0-voorsprong gaan rusten.

De openingstreffer van @Freshly_! ��#ajapsv pic.twitter.com/DcpdRIYukL

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 8 februari 2019

In de tweede helft schoot PSV weer uit de startblokken en trof in de 52e minuut de lat. Twee minuten later trof Lucie Akkerman hetzelfde lot. Dus geen 1-1, geen 2-0 maar nog 'gewoon' 1-0. Voor hoe lang vroegen de mensen op de Toekomst zich af die ondanks de regen een leuk, spannend voetbalgevecht kregen voorgeschoteld.

Op rozen
De 2-0 kwam er toch! In de 64e minuut hervatte Lize Kop het spel met een verre trap die bij Vanity Lewerissa belandde. De oud-PSV-speelster snelde er vandoor, gaf voor op de inglijdende Ellen Jansen die ondanks uitkomen van Sarasola de 2-0 binnen werkte.

2-0 = Golden duo! 🤩🔥 @esliba_ ✖️ @ellenjansen17 #ajapsv

Een bericht gedeeld door Ajax Vrouwen (@ajaxvrouwen) op 8 Feb 2019 om 12:38 (PST)

In het vervolg van de wedstrijd hield Ajax keurig de controle en kon PSV geen vuist meer maken. Zo gaat Ajax met een goed gevoel de play-offs in. De achterstand op PSV is geslonken tot 4 punten.

Eerste reactie Benno Nihom ⤵️
�� 'Fantastische wedstrijd gespeeld, supertrots op de meiden''#ajapsv pic.twitter.com/1RUFPMuRtK

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 8 februari 2019

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop, Dijkstra, Van Es, Røddik, Verhoeve, Akkerman, Van den Bighelaar, L. Bakker (89. Mourmans), Jansen (83. Van der Most), Lewerissa (89. Salmi), E. Bakker

Lees ook: Ajax Vrouwen starten play-off bij PEC Zwolle

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl