Ajax Vrouwen niet opgewassen tegen Lyon

ajax-vrouwen-niet-opgewassen-tegen-lyon
ajax-vrouwen-niet-opgewassen-tegen-lyon

Socials

Er was op Amsterdamse bodem sprake van een historisch duel. Voor het eerst waren de Ajax Vrouwen doorgedrongen tot de laatste 16 van het kampioenenbal. Dat daarin het ongenaakbare Olympique Lyon op bezoek kwam maakte het een mooie, maar tevens enorm moeilijke uitdaging.

Vroege tegenvaller
Zonder de geblesseerde Kelly Zeeman, die waarschijnlijk het hele seizoen uit de roulatie is met een zware knieblessure, kregen de Ajacieden een vroege tegenvaller te verwerken. De Nederlandse vleugelaanvaller Shanice van de Sande snoepte haar teamgenoot bij Oranje, Kika van Es, de bal af en bediende Amel Majri. De Franse draaide weg bij Vita van der Linden en drukte af: 0-1.

Ook na de openingstreffer speelde het spel zich grotendeels af op de helft van Ajax, dat zich voornamelijk tot verdedigen moest toeleggen. Dat lag vooraf ook al in de lijn der verwachting.

Na 27 minuten werd het 0-2. Uit een vrije trap net buiten het zestienmetergebied haalde Selma Bacha de trekker over. Omdat de poging recht door de Ajax-muur heen ging, was doelvrouw Lize Kop kansloos. De goalie leek even later opnieuw geklopt, maar een afstandsschot spatte uiteen op de lat.

Marge van 2
Zo stonden de Ajax Vrouwen halverwege op een 0-2-achterstand. Verdiend was de Franse voorsprong zeker, maar toch kreeg Olympique Lyon niet overdreven veel kansen.

🎙 Kika van Es
'We kunnen hier allemaal alleen maar van leren.'#UWCL #ajalyo pic.twitter.com/fpQaCXUmdS

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) October 17, 2018

In de tweede helft voltrok zich een min of meer vergelijkbaar beeld. Ajax hield redelijk stand, maar kon aanvallend niet veel uitrichten. Lyon had de overhand en kwam na een klein uur spelen op 0-3. Uit een vrije trap vanaf links werkte Ada Hegerberg binnen. Opnieuw een tegengoal uit een standaardsituatie voor de Ajax Vrouwen dus.

Het leek bij 0-3 te blijven, maar vlak voor tijd prikte Lyon er nog een 4e treffer bij. Een aanval over rechts werd afgerond door Isobel Christiansen.

Ajax Vrouwen – Olympique Lyon 0-4 (0-2). 12. Majri 0-1, 27. Bacha 0-2, 57. Hegerberg 0-3, 89. Christiansen 0-4

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop, Van der Most, Akkerman, Røddik, Van Es, Van der Linden, Verhoeve, Salmi (90+1. Dijkstra), L. Bakker (73. Munsterman), Jansen, Lewerissa (73. E. Bakker)

Lees ook: Lewerissa: 'We hebben ons strijdplan klaar'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst & Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl