Ajax Vrouwen op reis: kijkje in de koffers

ajax-vrouwen-op-reis-kijkje-in-de-koffers-
ajax-vrouwen-op-reis-kijkje-in-de-koffers-

Socials

Regina van Eijk is als 3e keeper toegevoegd aan de selectie van de Ajax Vrouwen. De 16-jarige goalie traint doordeweeks op sportcomplex de Toekomst met het Ajax Talententeam en speelt haar wedstrijden bij Ter Leede. Door haar dubbele 'inzetbaarheid' doet ze op jonge leeftijd al veel ervaring op.

Overal waar ze naartoe gaat, gaat er een speciaal briefje met haar mee. ‘’Ik heb dit briefje 2 jaar geleden van mijn zus gekregen. Ze gaf het op mijn verjaardag. Er staat onder meer dat ze erg trots op mij is. Dat zegt ze ook vaak tegen mij, maar het is fijn om er naar te kunnen kijken.’’

Goede band
Het briefje zit in haar portemonnee, omdat ze het niet kwijt wil raken. Van Eijk: ’’Als ik van huis ben, leg ik mijn portemonnee altijd op het nachtkastje, naast mijn bed. Wanneer ik even niet lekker in mijn vel zit, kan ik het briefje lezen. Voor een wedstrijd lees ik de woorden nogmaals door en dat geeft mij energie. Ik hecht veel waarde aan een goede band met mijn familie. Zij steunen mij in alles wat ik doe.’’

New season started��

Een bericht gedeeld door Regina van Eijk (@reginaveijk) op 6 Aug 2018 om 10:08 (PDT)

’’Omdat ik nog jong ben, is het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen. Dat ik nu al op het hoogste niveau mag meetrainen, geeft mij heel veel energie. Ik hoop later de stap te kunnen maken en echt aan te sluiten bij de Ajax Vrouwen", sluit Van Eijk af.

Toilettas
Een andere ’jonkie’ die mee in het vliegtuig stapte, is Gwyneth Hendriks. De 17-jarige centrale verdediger begon haar voetbalcarrière bij Pancratius in Badhoevedorp, de club waar ook Eshly Bakker haar 1e voetbalstappen zette. Daarna werd Hendriks een belangrijke speelster bij CTO Amsterdam en nu maakt ze onderdeel uit van het Ajax Talententeam. Ze vond vorige week zaterdag bij vertrek in haar toilettas ook een briefje. Afkomstig van haar zus.

Hendriks: ‘’Vaak stopt mijn zus briefjes in mijn koffer als ik voor langere tijd weg van huis ben, bijvoorbeeld voor een toernooi in het buitenland. Pas op de plaats van bestemming kom ik erachter en dat is erg leuk. Ik kan beamen wat Regina zegt: 'als je er even doorheen zit, is het fijn om terug te kunnen lezen'."

’’Ik heb een hele goede band met mijn zus. We doen vaak leuke dingen: samen series kijken of lekker de stad in. De band met mijn gezin is erg sterk. Voor de wedstrijd kijk ik altijd even naar het briefje. Het is een fijne gedachte als je weet dat je gezin vertrouwen in je heeft. Iedere keer vind ik een nieuw briefje, een aantal daarvan heb ik thuis op een mooi plekje bewaard.’’

‘De gedachte dat mijn gezin vertrouwen in mij heeft, is erg fijn’

Hendriks laat het briefje zien en leest vervolgens de woorden van haar zus voor. Een glimlach verschijnt op haar gezicht. 'Onwijs trots op je dat je mee mag naar een toernooi met de allermooiste club van de wereld. Blijf goed je best doen en dan zien we wel wat er gebeurt. Good things come to those who wait.
Geniet ervan en ik denk aan je.'

Ajax-fan
Van jongs af aan is de geboren Amsterdammer fan van Ajax. ‘’Het is een droom die uitkwam toen ik als speelster het Ajax-shirt mocht dragen. Een beetje onverwachts, want ik zou nog een jaar bij CTO blijven, maar dat team is gestopt. Nu ben ik hier, met de Ajax Vrouwen in Belfast voor de Champions League. Fantastisch."

Met de Ajax Vrouwen naar Belfast is zeker niet de 1e buitenlandse trip voor de talentvolle verdediger. ‘’Met Oranje O15 ben ik naar Tsjechië geweest, met O16 naar Portugal en met O17 naar Litouwen, Finland en Tsjechië,."

‘Good things come to those who wait‘

Hendriks stond op het punt van debuteren in de wedstrijd tegen Linfield Ladies. Doordat Nikita Tromp geblesseerd uitviel en daardoor Kirsten van de Westeringh moest invallen, werd haar officiële debuut nog even uitgesteld.

Beslissende wedstrijd
Maandagmiddag, om 17:00 uur Nederlandse tijd, spelen de Ajax Vrouwen hun laatste wedstrijd in de kwalificatie voor de UEFA Women’s Champions League. Tegenstander Thor/Ka heeft hetzelfde puntentotaal (6) en doelsaldo (+5), maar maakte 1 doelpunt minder. De ploeg van trainer Benno Nihom gaat voor de winst, maar heeft feitelijk genoeg aan een gelijkspel om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken.

Lees ook: Ajax Vrouwen op reis: Een kijkje in de koffers


Tekst & beeld: Ajax.nl/Anna Vermeulen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl