Ajax Vrouwen tanken vertrouwen met ruime thuiszege

ajax-vrouwen-tanken-vertrouwen-met-ruime-thuiszege
ajax-vrouwen-tanken-vertrouwen-met-ruime-thuiszege

Socials

De Ajax Vrouwen waren aan een mindere periode bezig, maar bleven voorafgaand aan het bezoek van Heerenveen de laatste 2 duels ongeslagen. Al voelde het gelijkspel tegen VV Alkmaar allesbehalve als een goed resultaat. De Ajacieden leken redelijk onbedreigd op de zege af te stevenen, maar incasseerden in blessuretijd 2 tegengoals en daarmee puntenverlies.

In een vlakke openingsfase tegen Heerenveen gebeurde er niet al teveel. Beide ploegen lieten zich eenmaal gelden, waarbij Ellen Jansen dat namens de Ajax Vrouwen deed. Haar inzet uit een vrije trap kon worden gepakt door de sluitpost van Heerenveen.

Geen goals voor rust
Een andere offensief ingestelde speelster, Vanity Lewerissa, was halverwege de eerste helft een stuk gevaarlijker. Ze kapte naar binnen, zocht de lange hoek, maar de keepster van Heerenveen redde knap. Dat het vervolgens doelpuntloos bleef voor rust, daar mochten de Ajax Vrouwen niet over klagen. Heerenveen miste 2 grote kansen, waarbij Lize Kop 1 keer fantastisch redde.

Na de rust zouden de Ajax Vrouwen uiteindelijk orde op zaken stellen, al zag het daar aanvankelijk nog niet naar uit. Lewerissa kreeg weliswaar een goede kans, maar vervolgens viel captain Kika van Es geblesseerd uit. Even later voerde Benno Nihom met het inbrengen van Linda Bakker ook nog een tweede wissel voor.

Grote bevrijding
Daarna begon het te lopen, waarbij de openingstreffer van Akkerman als een rode lap en vooral een bevrijding werkte. Een vrije trap van Munsterman werd verlengd en bij de tweede paal binnengelopen door Akkerman: 1-0.

Eindelijk!

Lucie Akkerman breekt de ban voor de #AjaxVrouwen 👏👏#ajahee pic.twitter.com/I7GGaw7mrA

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 11 december 2018

Na 70 minuten was de ban gebroken. De Ajax Vrouwen oogden bevrijd en sloegen niet veel later opnieuw toe, via Eshly Bakker. Een voorzet van Soraya Verhoeve werd door de aanvaller zeer knap binnengewerkt.

De doelvrouw van Heerenveen zat er nog met een handje aan, maar kon de 2-0 niet voorkomen. Dat Munsterman er met een knappe schuiver ook nog 3-0 van maakte, vergrootte de Amsterdamse feestvreugde alleen maar.

YES! De #AjaxVrouwen boeken een lekkere zege op Heerenveen.

Dit was het slotakkoord (de 3-0) van Marthe Munsterman! 👌#ajahee pic.twitter.com/u4PoBmM4CR

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 11 december 2018

Ajax Vrouwen - Heerenveen 3-0 (0-0). 70. Akkerman 1-0, 74. E. Bakker 2-0, 86. Munsterman 1-0

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop; Van der Most, Akkerman, Doorn, Verhoeve; Munsterman, Van Es (56. De Sanders), Van den Bighelaar; Lewerissa (69. Bakker), Jansen, E. Bakker (87. Van de Westeringh)

Tekst: Ajax.nlBeeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl