Ajax Vrouwen terug aan kop

ajax-vrouwen-terug-aan-kop
ajax-vrouwen-terug-aan-kop

Socials

Ajax wipte dus over PSV en Twente heen. Een resultaat waar je anderhalve maand geleden nog bijna niet van durfde te dromen. Maar dankzij deze 6e overwinning op rij gebeurde dat dus toch. Ookal hebben de concurrenten dus een wedstrijd minder gespeeld, feit is dat Ajax in alle hevigheid terug is in de titelstrijd. Wat ook vertrouwen schept is dat er ook nu weer geen tegendoelpunt viel. Een puike prestatie van de Ajax-defensie.

De gasten hadden aanvankelijk het betere van het spel en doken een aantal keren gevaarlijk op voor Ajax-keepster Lize Kop. In de 13e minuut leidde dat een knap schot van Levels die een metertje over schoot. Vijf minuten later nam Eshly Bakker de bal in een keer op haar slof maar oud-Ajacied Eli Sarasola hoefde niet in te grijpen. Het grootste gevaar in de eerste helft kwam van Ajax. Een voorzet van Soraya Verhoeve kreeg een curve mee en belandde op de lat. Ook bij de rebound ontbeerde Ajax net dat extra beetje geluk.

In de tweede helft kwam PSV sterk uit de startblokken. Met een inzet van Naomi Pattiwael onderstreepte de uitploeg de intenties. Maar Ajax greep de macht in het tactische steekspel. In de 70e minuut bracht Verhoeve de bal in de zestien meter, tikte Ellen Jansen de bal door en schoot Roddik Hansen prachtig raak, 1-0.

Die nipte marge kon Ajax goed verdedigen, waardoor de ploeg van Benno Nihom weer helemaal terug aan het front is.


En de trainer? Die was een tevreden man. Luister maar ⬇⬇

'Ik ben ongelofelijk trots op ze' ��#ajapsv pic.twitter.com/qJA6enJrKS

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 22 februari 2019

Ajax Vrouwen: Kop; Dijkstra, Van Es, Røddik, Verhoeve; Akkerman, Van den Bighelaar, L. Bakker; Jansen, Lewerissa (90. Salmi), E. Bakker

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl