'Ajax zet reuzenstap naar elite van Europa'

ajax-zet-reuzenstap-naar-elite-van-europa
ajax-zet-reuzenstap-naar-elite-van-europa

Socials

"Ajax is er bijna", kopt De Telegraaf. In het oog spring direct de grote actiefoto bij het verslag, waarbij Dusan Tadic op weg is naar zijn treffer, de 1-1. Daarmee bewees de Serviër zijn ploeg een goede dienst, aldus De Telegraaf. “Ajax heeft plaatsing voor de knock-out-fase van de Champions League nog niet definitief afgedwongen, maar bij Benfica wel een reuzenstap naar de elite van Europa gezet.”

"In de voetbaltempel Estadio da Luz bleek maar waar eens hoe opportunistisch de voetballerij is. Waar Ajax op 25 juli thuis tegen Sturm Graz de tweede voorronde van de Champions League aftrapte in de hoop dat het via ronde drie (Standard Luik) en vier (Dynamo Kiev) eindelijk weer zou kunnen toetreden tot de groepsfase van het prestigieuze miljoenenbal, haalden trainers, spelers en fans vooralsnog hun neus op voor de gegarandeerde 3e plaats in groep E, goed voor de knock-out-fase van de Europa League.”

AD: 'Lang en uitgebreid gevierd'
Ook het AD spreekt over een reuzenstap. De titel van het artikel is kraakhelder. “Ajax kan het in Athene afmaken.” De treffer van Tadic bracht de Ajacieden weer op het goede spoor. “De gelijkmaker wordt lang en uitgebreid gevierd met heel het team. Alsof ze willen uitstralen: deze comfortabele uitgangspositie gaan wij niet meer uit handen geven."

'Na rust volgde herstel. Alsof de echte Ajacieden allemaal tegelijk waren ingevallen'

Volkskrant: 'Na rust volgde herstel'
Ook de Volkskrant heeft prominent plaats voor Tadic. De helft van de pagina is gekleurd door een juichende Tadic, die met 2 gebalde vuisten zijn vreugde toont. De Volkskrant zag een Ajax met 2 gezichten. "Alsof andere mannen waren opgetrommeld die zich voor één keer mochten hullen in een voetbalshirt, zo onherkenbaar rommelde Ajax een helft lang in het stemmige zwartgrijs van Europese uitduels. Na rust volgde herstel. Alsof de echte Ajacieden allemaal tegelijk waren ingevallen.”

Ondanks dat het niet Ajax’ beste wedstrijd was, kon de uitkomst bekoren. "Hoewel een winnend doelpunt uitbleef, zongen de supporters van Ajax het hardst na afloop, en dat was logisch, zeker door de geweldige redding van Onana in de slotseconde."

Goooodmorning #Ajax-fans! 👋
How did you sleep? 😴#UCL #benaja pic.twitter.com/z7A3onHkIz

— AFC Ajax (@AFCAjax) 8 november 2018

Trouw: 'Bevredigend resultaat'
De keeper van Ajax komt ook in dagblad Trouw uitgebreid aan bod. “Keeper Onana bracht Ajax in de problemen tegen Benfica. Toch hielp hij de ploeg van Ten Hag ook aan een punt", zo wordt het verloop van de avond kort samengevat in de intro.

En dan vervolgend: “Het was niet volgens de Europese wetten wat Ajax gisteren in Lissabon deed, daarvoor ging er nogal wat mis, maar het resultaat was Europees bezien alleszins bevredigend. Benfica werd door een 1-1-gelijkspel op afstand gehouden, waardoor de kans op overwintering in de Champions League weer wat toenam.

Lees ook: Liveblog: Strijdbaar Ajax pakt punt bij Benfica

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl