Ajax ziet titelkansen slinken na nederlaag in Almelo

ajax-ziet-titelkansen-slinken-na-nederlaag-in-almelo
ajax-ziet-titelkansen-slinken-na-nederlaag-in-almelo

Socials

Ajax verloor vorige voetbaljaargang in Almelo (2-1) en liep tijdens de tijdens de seizoensopening in Amsterdam ook al averij op tegen Heracles (1-1). Ditmaal kende Ajax wederom veel problemen met de Heraclieden.

Waarschuwing
Heracles startte fel en zette Ajax vanaf meet af aan onder druk. Een serieuze waarschuwing was de penalty die Heracles in de 6e minuut kreeg. Frenkie de Jong nam risico in de opbouw, leed balverlies, waarna Daley Blind aan de noodrem trok. Brandley Kuwas nam plaats achter de bal, maar zag zijn inzet op de paal belanden.

😡😡😡#heraja pic.twitter.com/zCweRM2pfR

— AFC Ajax (@AFCAjax) 9 februari 2019

Onana was belangrijk, maar vertolkte even later een hoofdrol in negatieve zin. De Kameroener leverde de bal tijdens de opbouw zomaar in bij Mohammed Osman, die het cadeautje dankbaar uitpakte. Ajax stond na 17 minuten op achterstand en had dat grotendeels aan zichzelf te danken. Het spel was slordig en ook qua felheid en scherpte gaven de Ajacieden niet thuis.

Mogelijkheid voor De Jong
Ajax creëerde voor rust 1 goede kans, via De Jong. De middenvelder zag zijn inzet worden gekeerd door Janis Blaswich, de doelman van Heracles.

De Amsterdammers stonden voor de zware taak om de opgelopen schade na rust te repareren en waren uit een corner direct dichtbij. Nico Tagliafico raakte de lat.

Na een uur spelen greep Ten Hag in met een dubbele wissel. Hij haalde Lasse Schöne en Donny van de Beek naar de kant en bracht Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad. Het had direct effect kunnen sorteren, want even later werd Klaas Jan Huntelaar weggestoken door Ziyech. De spits had zijn 100e Eredivisietreffer op z'n schoen, maar stuitte op doelman Blaswich.

Kans voor Labyad
Gaandeweg de tweede helft werd door Ajax de druk wel opgevoerd, maar overdreven veel kansen leverde dat niet op. Invaller Labyad had voor de gelijkmaker kunnen tekenen, op assist van Rasmus Kristensen, maar schoot over. Aan de overzijde kwam Ajax goed weg toen Kristoffer Peterson weigerde te profiteren van miscommunicatie tussen Onana en Blind.

Ten Hags laatste troef was Kasper Dolberg, die 11 minuten voor tijd de op het oog gehavende De Jong verving. Tot de vurig gehoopte gelijkmaker kwam het niet. Czyborra werkte de bal bij een interceptie bijna in eigen doel en een verrassend schot van net buiten de 16 van Dolberg was een simpele prooi voor Blaswich.

Lees ook: Liveblog Heracles - Ajax: Met nederlaag terug naar Amsterdam

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl