Akkerman: 'Bij Ajax om stap hogerop te gaan'

akkerman-bij-ajax-om-stap-hogerop-te-gaan
akkerman-bij-ajax-om-stap-hogerop-te-gaan

Socials

Lucie Akkerman tekende op 14 juni 2018 haar contract bij de Ajax Vrouwen. Via sc Heerenveen en PSV kwam ze deze zomer terecht in Amsterdam. In de hoofdstad wil ze haar 1e prijs wil pakken: “Het liefst alle prijzen.”

'Ik had verwacht dat het Amsterdamse directe extremer zou zijn'

Na een korte periode van wennen bevalt het haar heel goed in Amsterdam. “Ik had verwacht dat het Amsterdamse directe wel extremer zou zijn.” Naast haar carrière bij Ajax, studeert Akkerman rechten aan de Universiteit van Utrecht. Ze zit nu in haar 3e en laatste jaar. Rustig aan doet ze niet: “Ik ga gewoon mee in het reguliere programma en heb tot nu toe alles gehaald zonder herkansingen. Ik kan dus wel zeggen dat het goed gaat.”

Bij een overwinning op PSV komen de Ajax Vrouwen gelijk in puntenaantal met PSV. Akkerman hoopt vrijdagavond natuurlijk de punten uit Eindhoven mee naar huis te nemen: “Ik ben naar Amsterdam gekomen om een stap hogerop te gaan. Ik hoop dat vanavond met een resultaat kracht bij te zetten.”

'Ik wil de rode badjas een keer winnen'

Buiten de belangrijke wedstrijd tegen PSV kijkt de 22-jarige verdediger vooruit op dit seizoen. Eerst wil ze gaan voor een basisplaats en daarna hoopt ze de dubbel te winnen: “Ik ben alleen nog maar 2e geworden in de beker, dus ik zou graag nog een rode badjas willen hebben.”

Bekijk ook: 'Laten we van Lyon leren'

Tekst: Ajax.nl/Niels van Sleeuwen
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl