Alles wat je moet weten over Ajax' bekerduel met Te Werve

alles-wat-je-moet-weten-over-ajax-bekerduel-met-te-werve-
alles-wat-je-moet-weten-over-ajax-bekerduel-met-te-werve-

Socials

Hoofdtoernooi
Doordat Te Werve het afgelopen seizoen de halve finales van de districtsbeker West II bereikte, kwam het team terecht in de balletjes voor de voorrondes van de TOTO KNVB Beker. De amateurs werden in de 1e kwalificatieronde vrijgeloot en troffen in de 2e en laatste voorronde het Brabantse SV Marvilde. Via een 3-1-overwinning na verlenging plaatste Te Werve zich voor het hoofdtoernooi.

'We proberen Ajax te overrompelen met Haagse bluf'

Degradatie & verliespartij
HVV Te Werve komt dit seizoen uit in de 2e klasse C. Afgelopen seizoen was degradatie uit de 1e klasse een feit na een nederlaag tegen Roda'46 (1-3) in de play-offs. Afgelopen weekend eindigde de 1e competitiewedstrijd in een verliespartij. Een 3-2-nederlaag bij TAVV was geen goede opmaat voor het bekertreffen met Ajax. Desondanks kijkt trainer Huib van Oostrom Soede strijdvaardig vooruit naar het treffen met de Ajacieden: ''We gaan alles geven en proberen ze te overrompelen met Haagse bluf.''

Ajax vs amateurs
De laatste keer dat Ajax in de beker tegenover een amateurteam stond, was op 25 oktober 2017. In de 2e ronde van het bekertoernooi werd De Dijk met 1-4 verslagen. De grootste overwinning tegen een amateurteam dateert uit het jaar 2009 toen Ajax WHC versloeg, met 1-14.  

Op woensdag 23 december 2009 was het stadion van PEC Zwolle wel zéér vruchtbare grond voor Ajax. In het achtstefinaleduel was Luis Suarez met zijn 6 goals Ajax' topscorer tegen de ploeg uit Wezep. Marko Pantelic, Ismaïl Aissati en Kennedy droegen ieder 2 goals bij aan de recordscore. Demy de Zeeuw scoorde 1 keer, terwijl de amateurs een eigen doelpunt maakten.

Toenmalig Ajax-trainer Martin Jol: 'Bijna alles ging crescendo'

''Natuurlijk weet je dat je sterker bent'', blikte toenmalig Ajax-trainer terug in Zwolle. ''Maar je weet nooit hoe een wedstrijd afloopt en de manier waarop zo'n wedstrijd verloopt. Het liep goed. Bijna alles ging crescendo.''

Duel in Noordwijk
Sportpark Vredenburch aan het Julialaantje in Rijswijk is de thuisbasis van Te Werve, maar het complex voldoet niet aan de eisen van de KNVB. Vanuit het oogpunt van veiligheid en infrastructuur wordt voor het duel uitgeweken naar het sportpark Duinwetering, de accommodatie van VV Noordwijk.

De wedstrijd begint om 20:45 uur en is live te volgen via de abonneezender FOX Sports. De samenvatting van het duel is donderdag vanaf 18:30 uur te zien op het open kanaal van FOX.

Bekijk ook: 'Kans aanwezig dat Dolberg start'

Tekst: Ajax.nl
Beelden: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl