Benno Nihom vertrekt bij de Ajax Vrouwen

benno-nihom-vertrekt-bij-de-ajax-vrouwen
benno-nihom-vertrekt-bij-de-ajax-vrouwen

Socials

Nihom (32) begon in 2012 bij de Ajax Vrouwen als assistent van hoofdtrainer Ed Engelkes. Dat was tevens het oprichtingsjaar van de vrouwentak van de club. Na het vertrek van Engelkes op 1 juli 2017 werd Nihom de nieuwe hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen.

'Het is niet makkelijk om als Amsterdammer na 7 prachtige jaren de Ajax Vrouwen te verlaten, maar aan al het mooie komt een einde'

In zijn 1e seizoen als hoofdcoach leidde Nihom de Ajax Vrouwen naar de landstitel en de winst in de KNVB Beker. In het huidige seizoen reikte het vrouwenteam voor het eerst in de geschiedenis tot de 8e finale van de Champions League, waar het werd uitgeschakeld door titelverdediger Olympique Lyon.

Benno Nihom: "Het is niet makkelijk om als Amsterdammer na 7 prachtige jaren de Ajax Vrouwen te verlaten, maar aan al het mooie komt een einde en het is tijd om mijn horizon te verbreden. Ik ben de club dankbaar voor de kansen en mogelijkheden die ik al die tijd gekregen heb en dat ik de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal binnen Ajax vanaf het begin heb kunnen meemaken. Ik ben trots op de prijzen die ik met het team heb gewonnen, want dat is het mooiste dat er is. En ik zal er alles aan doen om daar ook de laatste maanden van dit seizoen voor te gaan. Het was fantastisch en leerzaam om in de professionele topsportomgeving die Ajax biedt te mogen werken."

Manager Vrouwenvoetbal Daphne Koster: "We zijn Benno heel dankbaar voor zijn betrokkenheid en de mooie resultaten die hij met zijn spelers heeft behaald. Hij is al sinds de oprichting van de Ajax Vrouwen bij het team betrokken en heeft zich altijd vol ingezet voor de club. Het zou geweldig zijn als we Benno’s laatste seizoen wederom met het behalen van een prijs af kunnen sluiten."

De Ajax Vrouwen staan op dit moment 3e in de competitie, 12 punten achter op koploper PSV. Op 8 februari speelt het team van Nihom nog een thuiswedstrijd tegen PSV. Daarna volgen de play-offs, waarin alle behaalde punten worden gehalveerd. Ook zijn de Ajax Vrouwen nog in de race voor de 3e KNVB Beker-winst in 3 jaar.

Lees ook: Nihom stoomt Ajax Vrouwen klaar voor 2e seizoenshelft

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl & Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl