De Jong en Mazraoui vraagtekens, geen Magallán en Varela in Almelo

de-jong-en-mazraoui-vraagtekens-geen-magallan-en-varela-in-almelo
de-jong-en-mazraoui-vraagtekens-geen-magallan-en-varela-in-almelo

Socials

"Frenkie is gisteren uitgestapt. Vandaag volgt nog een training. Dan gaat hij weer meedoen en moeten we kijken hoe het zich ontwikkelt. Voor Noussair geldt dat hij gisteren weer meetrainde. Als hij vandaag goed doorkomt, is hij morgen beschikbaar.”

Geen koerswijziging
Ajax kende een mindere start van de tweede seizoenshelft en pikte vorige week tegen VVV (6-0) de draad weer op. Voor Ten Hag was duidelijk dat bepaalde accenten anders moesten, maar geen rigoureuze koerswijziging nodig was.

Ten Hag over @Dolbergofficial 🇩🇰#heraja pic.twitter.com/YUmV3zsqQD

— AFC Ajax (@AFCAjax) 8 februari 2019

“We moeten blijven sturen, blijven managen zoals we gedaan hebben. Dat was heel lang succesvol, we zijn nog op 3 fronten actief. Daar moeten we niets aan veranderen. Wat we wel moeten aanpassen, is onze attitude. Daar hebben we vorige week de aanzet toe gegeven en daar willen we nu op voortborduren.”

Een journalist stelde de vraag of met de zesklapper tegen VVV de zeperd in de Kuip uit de Amsterdamse geheugens is gewist. Ten Hag antwoordde ontkennend. "Met zo'n 6-0 is niet opeens alles vergeten. Maar het geeft wel de bevestiging wat we moeten doen, wat er nodig is om een resultaat te halen."

'Alleen competitie telt'
Voor Ajax wacht woensdagavond de kraker tegen Real Madrid, maar dat betekent niet dat de Ajacieden in gedachten al bij die wedstrijd zijn. “Nee, wij hebben de focus op Heracles. Dat is waar het nu om gaat, de competitie”, stelde Ten Hag. “Pas na Heracles gaat de blik op Real Madrid.”

Ten Hag ging ook nog even kort in op de komst van Christian Rasmussen, de 16-jarige Deen die aansluit bij Ajax O17. “Een heel talentvolle jeugdspeler. Hij krijgt de kans om rustig te rijpen. De bedoeling is dat hij binnen bepaalde tijd – hoe lang dat precies is moeten we aankijken – doorstroomt richting Ajax 1.”

Lees ook: Ajax contracteert Christian Rasmussen

Tekst en beeld: Ajax

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl