De Jong, Nihom en Ajax Vrouwen geëerd in Amsterdam

de-jong-nihom-en-ajax-vrouwen-geeerd-in-amsterdam
de-jong-nihom-en-ajax-vrouwen-geeerd-in-amsterdam

Socials

Benno Nihom won in het voorjaar van 2018 zowel de landstitel als de beker met de Ajax Vrouwen. Bovendien wist hij met zijn ploeg kwalificatie voor de Champions League af te dwingen en daarin een ronde te overleven. Een fraaie prestatie van de pas 32-jarige coach, die vorig seizoen Ed Engelkes opvolgde. In 2017 won Engelkes de prijs voor coach van Amsterdam.

Een uurtje later volgde opnieuw een prijs voor Ajax. Voor de 2e keer op rij wonnen de Ajax Vrouwen de titel Sportploeg van Amsterdam. Zeven speelsters die vorig jaar ook in de selectie zaten, namen de prijs op het podium in ontvangst.

Ze wonnen dit jaar de beker, het kampioenschap en Benno Nihom werd net verkozen tot coach van het jaar. Nu is de cirkel rond, want @AjaxVrouwen zijn voor het tweede jaar op rij sportploeg van het jaar! #sportgala020 pic.twitter.com/XKvWt5r28A

— Topsport Amsterdam (@TopsportAdam) 17 december 2018

Fanny voor Frenkie
Frenkie de Jong volgde Matthijs de Ligt op als talent van Amsterdam. De Jong speelde in het seizoen 2017-2018 26 wedstrijden in Ajax 1 waarin het talent 1 keer wist te scoren. Dit seizoen staat de teller voor de 21-jarige middenvelder - tot nu toe - op 25 wedstrijden en 2 goals.

Het was dus wederom een mooie gala-avond bij Topsport Amsterdam, waarbij Ajax in veel categorieën in de prijzen viel.

Lees ook: Golden Boy Matthijs de Ligt: 'Ik kon het niet geloven'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl