Fraaie goals helpen Ajax O19 aan solide zege

fraaie-goals-helpen-ajax-o19-aan-solide-zege
fraaie-goals-helpen-ajax-o19-aan-solide-zege

Socials

Door de zege kende Ajax O19 een goede generale voor de start van de UEFA Youth League, woensdag tegen de leeftijdsgenoten van AEK Athene. Door de succesvolle kwalificatiecampagne van Ajax 1 in de UEFA Champions League is ook de ploeg van John Heitinga verzekerd van Europees voetbal. Ajax O19 stuit in de poulefase op dezelfde tegenstanders als Ajax 1.

El Maach op zijn post
Het 1e gevaar van de wedstrijd kwam op naam van FC Utrecht, maar doelman Issam El Maach was beide keren op zijn post. Door het ongeschonden doorkomen van de openingsfase kon Ajax O19 vervolgens de regie overnemen. Met dank aan Kühn werd de score geopend. De Duitse aanvaller kreeg de bal net buiten de 16 aangespeeld, ontdeed zich van 3 Utrechters en vond vervolgens met zijn favoriete linker de verre hoek: 1-0.

H-E-E-R-L-I-J-K-E ⚽️

Nicolas Kühn bracht #AjaxO19 op deze fraaie manier op voorsprong tegen FC Utrecht 👏#ajautr pic.twitter.com/Qt3qLfBLiM

— AFC Ajax (@AFCAjax) September 15, 2018

Het was een bijzonder fraaie treffer, maar dat gold evengoed voor de 2-0 van Jurrien Timber. Een afgeslagen corner werd opnieuw de Utrecht-zestien ingebracht en belandde enigszins fortuinlijk in de buurt van Timber. Wat de Ajacied vervolgens verzon, verdiende een groot compliment. Met een omhaal werkte hij de bal van een meter of 7 in de verre hoek. Wederom klapte het Amsterdamse publiek zijn handen stuk.

🚲 Bicycle kick alert! 🚨
🕺 Jurriën Timber!#ajautr pic.twitter.com/3t9SsaXphl

— AFC Ajax (@AFCAjax) September 15, 2018

Met een comfortabele marge op zak ging Ajax O19 aan de thee. De voorsprong kwam in het tweede bedrijf geen moment in gevaar. Sterker nog, de thuisploeg ging op zoek naar een verdere uitbreiding van de score en kreeg daarvoor loon naar werken. Kühn werd weggestoken door Liam van Gelderen, sneed vanaf rechts naar binnen en vond opnieuw de ruimte om doeltreffend af te drukken: 3-0.

Wieder Nicolas Kühn! 🇩🇪

Kühn: ➡️ ⚽️⚽️#AjaxO19 ➡️ 3-0#ajautr pic.twitter.com/cmcRb0Oo6L

— AFC Ajax (@AFCAjax) September 15, 2018

Ajax O19 was nog een aantal keer dreigend, maar tot een 4e treffer kwam het niet. De Ajacieden wonnen zodoende met 3-0, dezelfde uitslag als vorige week tegen Willem II. In Tilburg was Brian Brobbey met 3 goals de grote man.

Ajax O19 - FC Utrecht O19 3-0 (2-0).
16. Kühn 1-0, 35. J. Timber 2-0, 69. Kühn 3-0

Basisopstelling Ajax O19: El Maach; Van Gelderen, J. Timber, Musampa, Douglas; Q. Timber, Taylor, Kühn; Dest, Brobbey, Hansen

Ajax O19 - AEK Athene O19 begint woensdagmiddag om 14:00 uur. Via onderstaande button kun je kaarten kopen. 👇

Tickets Ajax O19 - AEK Athene

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl